Čeka se službena odluka

FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva?

Televizija se pozvala na odvjetnika Nogometnog saveza Čilea, koji je i zahtijevao istragu zbog nastupa Byrona Castilla, nogometaša Ekvadora, koji je navodno lažirao dokumente.
Sport / Nogomet | 09. 06. 2022. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Meksička televizija ''Azteca Deportes'' objavila je da je FIFA odlučila da će Ekvador biti izbačen sa ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Kataru.

Televizija se pozvala na odvjetnika Nogometnog saveza Čilea, koji je i zahtijevao istragu zbog nastupa Byrona Castilla, nogometaša Ekvadora, koji je navodno lažirao dokumente.

Čileanci navodno imaju i dokaze da je Castillo u kvalifikacijama za Mundijal igrao za Ekvador sa lažnim pasošem, a spominjalo se i to da mu ni datum rođenja u dokumentima nije ispravan.

Eduardo Carleco, odvjetnik, tvrdi da u ekvadorskim registrima uopće nema otisaka prstiju od Castilla, te da je on rođen u Kolumbiji.

''Roditelji Byrona Castilla su rođeni u Tumaku u Kolumbiji. Byron je rođen u Tumaku i tamo je i kršten. Ne postoji nikakav dokaz da on ima bilo kakve veze s Ekvadorom i dokazi su vrlo jasni'', rekao je Carleco.

''Azteca Deportes'' piše da je FIFA odluku već praktično donijela i da će Ekvador biti izbačen sa Svjetskog prvenstva, odnosno da će se utakmice u kojima je nastupio Castillo biti registrirane rezultatom 3:0 za protivnike.

Ekvador je kvalifikacije završio kao četvrti, Peru kao peti, Kolumbija kao šesta i Čile kao sedmi, ali s obzirom da je Castillo igrao samo protiv Čilea, ta reprezentacija će dobiti novih šest bodova i skočit će na četvrto mjesto.

U toj situaciji Peru bi i dalje igrao dodatne kvalifikacije (13. lipnja protiv Australije), a Ekvador bi završio na posljednjem mjestu.

Iako se nagađalo da bi u ovom raspletu na Svjetsko prvenstvo ni kriva ni dužna mogla otići Italija, južnoamerički izvori tvrde da se to neće dogoditi.

Konačna odluka bit će objavljena u petak, prenosi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close