Oštre kritike

Boban ''opleo'' po FIFA-i: "Žele od nogometa napraviti ‘američki‘ sport''

''Nogomet ne pripada Infantinu i Wengeru. Nije moj ili vaš, on pripada svakome tko ga voli. Ne smijemo zaboraviti, nogomet pripada društvu'', rekao je legendarni Vatreni.
Sport / Nogomet | 10. 10. 2021. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ranije ove godine Fifa je došla na ideju organiziranja Svjetskog prvenstva svake dvije godine što nije dobro sjelo ni navijačima, ali ni čelnim ljudima Uefe, prenose 24sata.hr.

Predsjednik Aleksander Čeferin tada je žestoko odbacio takvu mogućnost, a Zvone Boban je u intervjuu za Gazzettu pohvalio svog šefa.

''Ponosan sam kako je Uefa na čelu s predsjednikom Čeferinom reagirala. To je bila inicijativa isključivo poslovnih interesa nekolicine ljudi koji su zaboravili vrijednosti, povijest, tradiciju i identitet, sve najvažnije aspekte sporta. Žele sve za sebe, žele od nogometa napraviti 'američki' sport'', rekao je Boban pa kritizirao ljude koji stoje iza svega.

''Ova ideja Infantina i Wengera je apsurdna, gora od Superlige. Bilo bi to loše za igrače, lige, klubove, kao i žar natjecanja. Uništila bi nogometne institucije koje su se gradile godinama rada. Uefa nikad ne bi predložila Euro svake dvije godine, čak i ako bi zaradila više novca'', navodi Boban.

Sa idejom o Mundijalu svake dvije godine u javnost je izašao predsjednik Fife, a na to ga je uvjerio bivši trener Arsenala Arsene Wenger koji tvrdi da bi Fifin projekt modernizirao nogomet. Boban se ne slaže s njim.

''Wenger ne razumije da će to donijeti samo više novca i moći koji će ispuniti nečije 'bolesne' ambicije. Nogomet ne pripada Infantinu i Wengeru. Nije moj ili vaš, on pripada svakome tko ga voli. Ne smijemo zaboraviti, nogomet pripada društvu'', rekao je legendarni Vatreni.

Kopirati
Drag cursor here to close