Financijski sunovrat

Ferencvaroš zadao zagrebačkim Modrima i težak financijski udarac

Da je Dinamo kojim slučajem prošao playoff Lige prvaka, ušli bi u grupnu fazu i zaradili čak više od 15 milijuna eura. No, tu je i dodatan bonus od UEFA-e zbog koeficijenta, pa bi Modri inkasirali još 7,75 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 17. 09. 2020. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: EPA / Protiv Mađara se igralo za sportski, ali prije svega financijski prestiž

Zagrebački Dinamo nije uspio izboriti playoff Lige prvaka, pa sada čeka protivnika u playoffu Europske lige s kojim će se nadmetati za grupnu fazu.

Momčad Zorana Mamića nastavit će dalje svoj put u playoffu Europske lige, a tamo je moguća repriza sa Clujom, tu je i Celtic te još neka zanimljiva imena...

Ispadanjem iz Lige prvaka od Ferencvaoša, Modri su izgubili dosta novaca. Stoga treba izboriti grupnu fazu Europske lige pa će tu ponešto zaraditi.

Da je Dinamo kojim slučajem prošao playoff Lige prvaka, ušli bi u grupnu fazu i zaradili čak više od 15 milijuna eura. No, tu je i dodatan bonus od UEFA-e zbog koeficijenta, pa bi Modri inkasirali još 7,75 milijuna eura.

U slučaju pobjede i remija u grupnim fazama Lige prvaka za svako slavlje dobili bi 2,7 milijuna eura, dok bi neriješenim ishodom zaradili 900 tisuća eura. 

Plasman u grupnu fazu Europske lige donosi 3,2 milijuna eura, pobjeda 570.000 eura, bod 190.000 eura, plasman u doigravanje pola milijuna eura, a ako opet osvoje skupinu kao prije dvije sezone, pripast će im milijuna eura.

No i ta zarada je još daleko jer Zagrepčane tek čeka susret u play-offu, a protivnik je još nepoznat.

Ono što je isto bitno pitanje u toj priči je tko će otići. Već tjednima se piše kako Leeds želi Gvardiola, tu su i Bruno Petković i Dominik Livaković pa se s nestrpljenjem očekuje vidjeti što će se sve zbivati na Maksimiru.

Navodno je Gvardiol odbio Tottenham, a Kulenović Barnsley, jer žele ostati u Dinamu kako bi se razvijali. U Engleskoj bi ih u početku minute zapadale na kapaljku.

Bruno Petković i Dominik Livaković nalaze se u idelnom trenutku svojih karijera za potpis nekog većeg ugovora, a informacije o tome koji ih klubovi traže, rijetko se pojavljuju ovoga ljeta. 

Kopirati
Drag cursor here to close