Kvalifikacije

Crvena Zvezda ispala iz Lige prvaka: Ciparska Omonia bolje izvodila penale

Junak susreta postao je domaći vratar Brazilac Fabiano koji je obranio udarce Diega Falcinellija i Miloša Degeneka. Kod domaćina sva četiri igrača su bila sigurna, a posljednji pogodak zabio je bivši igrač Dinama, Čeh Jan Lecjaks.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2020. u 21:55 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Twitter / Baš kao i zagrebački Dinamo, Crvena Zveda je imala protivnika po mjeri, ali ni oni nisu uspjeli proći dalje

Nogometaši ciparske Omonije prvi put u povijesti izborili su plasman u završnu rundu kvalifikacija za Ligu prvaka nakon što su u Nikoziji pobijedili Crvenu zvezdu s 4:2 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1.

Domaćin je poveo u 31. minuti golom Michaela Luftnera koji je iskoristio pogrešku gostujućeg vratara Milana Borjana nakon ubačaja iz kornera.

Jordi Gomez je iz kornera direktno pucao u gol, Borjan slabo intervenirao, a lopta se od stative odbila na glavu Luftnera.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1.

Domaćin je poveo u 31. minuti golom Michaela Luftnera koji je iskoristio pogrešku gostujućeg vratara Milana Borjana nakon ubačaja iz kornera. Jordi Gomez je iz kornera direktno pucao u gol, Borjan slabo intervenirao, a lopta se od stative odbila na glavu Luftnera.

Izjednačio je Mirko Ivanić u posljednjim trenucima prvog dijela nakon odličnog ubačaja s desne strane Bena Nabouhanea.

U nastavku susreta bilo je nekoliko prilika na obje strane, no rezultat se više mijenjao pa je pitanje pobjednika razriješeno jedanaestercima.

Junak susreta postao je domaći vratar Brazilac Fabiano koji je obranio udarce Diega Falcinellija i Miloša Degeneka. Kod domaćina sva četiri igrača su bila sigurna, a posljednji pogodak zabio je bivši igrač zagrebačkih klubova, Dinama i Lokomotive, Čeh Jan Lecjaks.

Za ulazak u Ligu prvaka Omonija će igrati protiv Olympiakosa. Prva utakmica je na rasporedu 23. rujna u Pireju, a uzvrat je sedam dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close