Velika pobjeda

Fenomenalna futsal utakmica u Mostaru, Stari Grad nakon penala pobijedio Salinesa

Kao pobjednici i iz ovog duela izašli su futsaleri Mostar SG i na taj način poveli 2 - 1 u seriji protiv velikog rivala.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2022. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći meč finalne serije Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu između Mostar SG Staklorada i FC Salines Tuzla Citya donio je fenomenalnu utakmicu u dvorani Midhat Hujdur-Hujka.

Kao pobjednici i iz ovog duela izašli su futsaleri Mostar SG i na taj način poveli 2 - 1 u seriji protiv velikog rivala.

U regularnom tijeku bilo je 6:6, potom u produžecima 8:8, a na kraju je završeno pobjedom Mostaraca nakon izvođenja šesteraca rezultatom 13:12. Jedini penal promašuje Osman Beganović.

U dresu Mostaraca u ovom derbiju fenomenalan je bio Bilal Jelić, koji je postigao pet pogodaka. Za domaćine je dva dodao Slobodan Rajčević, a autogol je postigao Benjamin Avdić. Za Tuzlake po tri gola su upisali Admir Čorhodžić i Deni Imširović, koji je i pogotkom u posljednjoj minuti produžetaka osigurao šesterce, dok su Darko Milanović i Davor Arnautović bili po jednom strijelci.

''Zahvaljujemo se publici koja je ispunila tribine dvorane "Midhat Hujdur - Hujka" i nosila nas tokom cijele utakmice. Svi zajedno za Stari'', stoji u objavi na Facebook stranici kluba Mostar SG.

Četvrti meč igra se u srijedu u tuzlanskom Mejdanu od 17 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close