Finale Kupa u futsalu

Mostar SG na korak od prvog ovosezonskog trofeja

Mostar Stari Grad ima prednost od 7:3 iz prve utakmice uoči večerašnjeg uzvrata u Tuzli.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2022. u 08:21 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvoj utakmici finala Kupa BiH u futsalu, između Mostara SG i Salinesa, bilo je 7:3 za Mostarce. Stoga će Tuzlaci večeras imati težak zadatak da nadoknade minus četiri gola protiv najbolje malonogometne momčadi u državi.

"Sigurno je da nas očekuje zahtjevna utakmica protiv favoriziranog protivnika, koji nam dolazi sa velikom prednošću. Sportski je nadati se da možemo ostvariti pobjedu i dat ćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat. Pokušat ćemo da nadoknadimo prednost protivnika, ali bi nas zadovoljila bilo kakva pobjeda s kojom bismo napravili što bolju uvertiru pred finale play-offa Premijer futsal lige koje nas očekuje već u subotu", rekao je igrač Salinesa Davor Arnautović, prenosi službena stranica Nogometnog saveza.

Malonogometaš mostarskog sastava, Nermin Kahvedžić očekuje da njegova ekipa podigne trofej:

"Naš cilj je uvijek dupla kruna. Sutra imamo priliku da odradimo prvi dio posla i da osvojimo trofej u Kupu. U Tuzlu idemo sa odličnom prednošću od četiri gola razlike koju smo napravili u prvom meču. S tim u vezi, smatram da imamo puno pravo za optimizam i ne sumnjam da ćemo biti pobjednici Kupa. Ne podcjenjujemo protivnika, ali odradili smo dobar posao u Mostaru tako da vjerujem da će ishod biti najpovoljniji po nas", rekao je Kahvedžić.

Uzvratna utakmica je večeras u 20 i 15 u tuzlanskom Mejdanu.

Kopirati
Drag cursor here to close