Nakon toliko godina

Fabregas: Nisam mislio Fergusona pogoditi pizzom

"Ja nisam imao hrabrosti izaći u gužvu među te velike, opasne momke. Jedino što sam napravio jeste da sam bacio komad pizze koji je pogodio Alexa Fergusona. Nisam imao namjeru" pojasnio je Cesc.
Sport / Nogomet | 12. 08. 2022. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon toliko godina Cesc Fabregas je objasnio što se dogodilo ispred svlačionice Arsenala listopada 2004. godine. Za one koji ne znaju, treba reći kako je Manchester United na toj utakmici savladao Arsenal 2:0, na Old Traffordu, prekinuvši veliku seriju Topnika od 49 utakmica bez poraza.

Nakon utakmice je došlo do tučnjave u tunelu, na putu prema svlačionicama što nije bilo ništa neuobičajno tih godina kada se gledaju utakmice ova dva kluba. U toj gužvi netko je pogodio komadom pizze slavnog Alexa Fergusona koji je naravno poludio u tom trenutku.

Prvo se čekalo priznanje Fabregasa da je uopće to napravio, a onda je na kraju i objasnio što se dogodilo. Cesc je bio bijesan, što zbog rezultata, što zbog činjenice da je utakmicu odgledao sa klupe. Međutim, priznao je kako nije imao namjeru sudjelovati u tučnjavi.

"Bio sam jako frustriran. Zagrijavaš se i nisi igrao. Ljutiš se što si izgubio. Samo sam brzo ušao u svlačionicu i tamo je bilo nešto hrane, umirao sam od gladi. Uzeo sam komad pizze kada se čula buka iz hodnika i ispred svlačionica. Ja nisam imao hrabrosti izaći u gužvu među te velike, opasne momke. Jedino što sam napravio jeste da sam bacio komad pizze koji je pogodio Alexa Fergusona. Nisam imao namjeru" pojasnio je Cesc.

U međuvremenu, Ferguson je priznao da nema pojma tko je bacio komad pizze u njegovoj autobiografiji koja je objavljena 2013. godine. Ferguson je bio više zaokupljen tučnjavom koja se odvijala u tunelu i prisjetio se kako je Wenger vrijeđao igrače Manchester Uniteda.

" Moje igrače je zvao prevarantima.Rekli su mi za to kad su ušli u svlačionicu, pa sam izašao u tunel i rekao mu: "Uđi unutra i lijepo se ponašaj, pusti moje igrače na miru". Dojurio je prema meni s podignutim rukama govoreći: "Što želiš učiniti u vezi s tim?" Stajao je točno tamo. Ne ispričati se za ponašanje igrača drugom menadžeru je nezamislivo", napisao je Ferguson. Tada je u toj gužvi Škot zaradio komad pizze. Rio Ferdinand je to također jednom pojasnio.

"Mislim da Cesc nije imao namjeru pogoditi Fergusona. On je bacio taj komad, Alexa je tada prolazio i to je to. Znam da je u tom trenutku bio jak ljut i da su ga ljudi iz osiguranja jedva zadržali da ne uđe u svlačionicu Asenala".

 

Kopirati
Drag cursor here to close