Pošteno govoreći...

Fabio Capello: Messi je jedini genij u svjetskom nogometu

"Leo Messi nije nogometaš, on je genij i jedini je genij u svjetskom nogometu. On nije osvojio više do srebra s Argentinom, ali to je zato što to ne može sve učiniti sam", rekao je Capello.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2019. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proslavljeni talijanski nogometaš i trener Fabio Capello pojavio se pred novinarima u ponedjeljak kako bi s njima razgovarao o utakmici Lige prvaka između Atletico Madrida i njegove bivše momčadi, Juventusa.

Bivši izbornik Engleske i Rusije, trener Milana, Reala, Rome i Juventusa, trenutačno je bez posla jer je prošlogodišnji kratkotrajni menadžerski izlet u Kinu došao do kraja, stoga je bio na raspolaganju da mu se postave pitanja o brojnim temama, piše Marca.

Međutim, njegovi komentari o Lionelu Messiju bili su oni koji su izazvali najviše pozornosti medija.

"Leo Messi nije nogometaš, on je genij i jedini je genij u svjetskom nogometu", rekao je Capello.

"On nije osvojio više do srebra s Argentinom, ali to je zato što to ne može sve učiniti sam", dodao je komentirajući Messija.

Bivši trener Real Madrida imao je riječi hvale i za Cristiana Ronalda, koji prema njegovome mišljenju Juventusu znači puno više negoli se čini na prvi pogled.

"Cristiano je razbudio mnogo igrača Juventusa i on im je pomogao postati boljim", rekao je.

"On je vrlo važan za Juventus zato što klub svaki dan na treningu ima nekoga tako dobrog, nekoga tko radi na sebi poput Ronalda".

"Očigledno je da on očajnički želi osvojiti Ligu prvaka s Juventusom", dodao je Capello.

On je također pohvalno govorio i o Antoineu Griezmannu iz Atletico Madrida, kojeg smatra "vrlo opasnim igračem, jer je u stanju ujediniti čistu kvalitetu s napornim radom".

"Odličan je, vrlo inteligentan, ima sjajne kvalitete i vrlo je opasan. Osim što postiže puno golova za svoj tim, također je i vrlo vrijedan. Atletico je učinio dobar potez kako bi ga zadržao", rekao je.

Talijan je odbio ući u rat riječima o tome tko je bolji menadžer: Massimiliano Allegri ili Diego Pablo Simeone. Obojicu je pohvalio, sugerirajući da su obojica jednako dobri u prilagođavanju svojim igračima i protivnicima.

"Volim menadžere poput njih koji su otvoreni i voljni mijenjati stvari s vremena na vrijeme i ne držati se jedne formacije ili igre. Oni proučavaju svoje protivnike do u srž i uvijek su svjesni odakle će doći potencijalna opasnost, ali i prostor koji mogu iskoristiti", rekao je Capello.

Posvetio je nekoliko riječi i nadolazećoj mladoj zvijezdi, Viniciusu Junioru.

"Prije tri godine rekli su mi da je on sljedeći brazilski talent na kojeg treba obratiti pozornost. Brz je, zna kako treba igra i vrlo je talentiran. Sada samo treba dodati golove u svoju igru", zaključio je Talijan.

Video: Lionel Messi Dominating Everyone 2019! Dribbling Skills & Goals
Kopirati
Drag cursor here to close