Premiership

Čekićari uspješni kod Vukova; Evertonu samo domaći remi

Everton nije uspio savladati Crystal Palace na svom Goodison Parku, odigravši 1:1. West Ham je na gostovanju pobijedio Wolverhampton sa 3:2 skočivši sa sedmog na četvrto mjesto.
Sport / Nogomet | 05. 04. 2021. u 23:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 30. kolu Premiershipa, Everton nije uspio savladati Crystal Palace na svom Goodison Parku.

Konačan rezultat je glasio 1:1, a ovim bodom zadovoljniji mogu biti gosti. U prvom dijelu domaćini su bili znatno bolja momčad, ali Richarlison nije bio na razini promašivši nekoliko čistih šansi.

Poveo je Everton sa 1:0 golom Jamesa Rodrigueza u 56. minuti. Nakon toga se Palace dodatno otvorio, Evertonov tragičar Richarlison je promašio još nekoliko velikih prilika i kazna je stigla 86. minuti kada Batshuayi lijepim golom donosi bod gostima iz Londona.

Everton je ovim remijem napravio korak unazad u borbi za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone, za koju još natječu Liverpool, Tottenham, Chelsea i West Ham.

West Ham je na gostovanju pobijedio Wolverhampton sa 3:2 skočivši sa sedmog na četvrto mjesto.

'Čekićari' su time ostvarili važnu pobjedu u borbi za plasman u Ligu prvaka preskočivši na ljestvici Liverpool, Tottenham i Chelsea.

West Ham je poveo 3:0, a potom umalo prosuo uvjerljivu prednost nakon što je Wolverhampton smanjio na 2:3.

Gosti su furiozno otvorili susret. Jesse Lingard je u šestoj minuti zabio za 1:0 nakon fantastičnog prodora, a već u 14. je bilo 2:0, a među strijelce se upisao i Pablo Fornals.

Do konca poluvremena pogodio je i Jarrod Bowen na asistenciju Lingarda u 38. minuti za uvjerljivih 3:0.

Igrač Manchester Uniteda Jesse Lingard na posudbi u West Hamu briljirao je u ovom dvoboju.

Wanderersi se pak nisu predavali nakon velikog zaostatka. Leander Dendoncker je u 44. smanjio nakon nevjerojatnog solo prodora Adame Traorea, da bi Fabio Silva u 68. zabio za 2:3 vrativši neizvjesnost u susret.

Domaćin je u završnici svim silama pokušao barem izjednačiti, ali nije uspio.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close