Ima se

Englezi potrošili trostruko više na transfere od Saudijaca ovoga ljeta

Klubovi iz najelitnijeg ranga engleskog nogometa potrošili su nevjerojatne 2,19 milijarde eura na transfere, što je trostruko više od klubova iz Saudijske Arabije.
Sport / Nogomet | 23. 08. 2023. u 15:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Saudijci su napravili pravi bum ovoga ljeta na transfer tržištu. Sve je krenulo od Cristiana Ronalda početkom godine, a onda je slavni Portugalac za sobom povukao brojne europske zvijezde poput Neymara, Karima Benzeme, Riyada Mahreza...

No, iako se čini da su potrošili najviše novca, to nije istina. Prema podacima Transfermarkta, do ovog trenutka prijelaznog roka Saudijci su potrošili 775 milijuna eura na transfere. To je dovoljno za drugo mjesto najvećih liga po potrošnji ovoga ljeta.

Daleko ispred je engleska Premier liga. Klubovi iz najelitnijeg ranga engleskog nogometa potrošili su nevjerojatne 2,19 milijarde eura na transfere, što je trostruko više od klubova iz Saudijske Arabije.

Na trećem mjestu je talijanska Serija A sa 732 milijuna eura potrošenih na transfere, što govori da se Talijani polako oporavljaju od financijskih problema u kojima su bili gotovo svi klubovi. Krug prvih pet liga po potrošnji zatvaraju francuska Liga 1 i njemačka Bundesliga.

Zanimljivo, španjolska La Liga je tek na šestom mjestu s potrošenih 373 milijuna eura. To je neusporedivo manje u odnosu na lige u vrhu europskog nogometa s kojim se Španjolci ravnopravno bore već godinama.

Naravno, transfer tržište još uvijek nije zatvoreno i prijelazni rok i dalje traje pa je moguće da bude i promjena. I

pak, Engleze na vrhu liste sasvim sigurno nitko neće dostići ovoga ljeta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close