Zbog odlaska u Saudijsku Arabiju

Englezi izviždali Hendersona, Southgate ljut

Zaista ne znam gdje sve ovo vodi. Nije mi razumno zviždati igraču koji daje srce i dušu za Englesku. Kako će to pomoći njemu ili momčadi?", bio je Southgate prilično ljut.
Sport / Nogomet | 14. 10. 2023. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo vjerojatno nitko nije očekivao. Gomilu zvižduka koji su bili upućeni Jordanu Hendersonu, Englezu koji je prije početka sezone otišao u Saudijsku Arabiju. Ovo je za bivšeg igrača Liverpoola bila prva utkmica u dresu reprezentacije nakon što je odlučio prihvatiti ponudu Al-Ettifaqa.

Kako piše Daily Mail, navijačima reprezentacije Engleske jednostavno taj njegov potez "nije legao najbolje". Podsjećamo, Henderson prihvatio ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu 40 milijuna eura po sezoni. Kapetan engleske nogometne reprezentacije izviždan je na Wembleyu, prije utakmice, kada je izlazio s terena u 63. minuti. Radilo se o prijateljskoj utakmici protiv Australije.

"Ja stvarno ne razumijem. On je nogometaš sa 79 utakmica za Englesku, njegova predanost i ono što je donio reprezentaciji je izuzetno. Njegova uloga na terenu i izvan njega je nevjerojatno važna. Uzeo je pod svoje okrilje igrače mlade igrače poput Bellinghama. Uzor je ovoj momčadi u svakom smislu i zaslužio je potporu", komentirao je izbornik Gareth Southgate

Kap koja je prelila čašu kod navijača možda je bila Hendersonova javna potpora saudijskoj kandidaturi za Svjetsko prvenstvo 2034. prošlog tjedna.

"Kakve to veze ima s potporom igraču koji nosi dres reprezentacije Engleske? Zaista ne znam gdje sve ovo vodi. Nije mi razumno zviždati igraču koji daje srce i dušu za Englesku. Kako će to pomoći njemu ili momčadi?", bio je Southgate prilično ljut.

Kopirati
Drag cursor here to close