Novi transfer gotova stvar?

Engleski medij: Gvardiolu se neće ostvariti san

Klub je to koji Joško prati još od malih nogu.
Sport / Nogomet | 06. 07. 2023. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol na dobrom je putu da postane najskuplji obrambeni igrač u povijesti Premier lige. Engleski mediji već tjednima pišu kako je njegov transfer u Manchester City gotova stvar te da će svota koju će City uplatiti Leipzigu premašiti vrijednosti transfera Harryja Maguirea i Virgila van Dijka.

Manchester Evening News navodi, a prenosi Index.hr, kako se Gvardiolu neće ostvariti san da zaigra sa svojim idolom Virgilom van Dijkom, nego će morati igrati protiv sjajnog nizozemskog stopera Liverpoola. "Kao klinac divio sam se Messiju, ali sad gledam igrače na svojoj poziciji. A Van Dijk je najbolji", rekao je hrvatski stoper u jednom ranijem intervjuu.

Rekao je da voli Liverpool

Također, uoči svjetskog prvenstva u Kataru, kad se već pričalo da bi mogao otići iz Leipziga, Gvardiol je rekao da bi odmah otišao u Liverpool da mu se pruži prilika. Klub je to koji Joško prati još od malih nogu.

"Gdje bih volio zaigrati? U Liverpoolu. Od malih nogu sam s tatom gledao utakmice Liverpoola. Kad sam se ozbiljnije uhvatio nogometa, počeo sam ih pratiti, a svakako mi je želja Premiership i Liverpool", rekao je Gvardiol.

Velika očekivanja

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić nedavno je rekao da je 21-godišnji Gvardiol najbolji obrambeni igrač na svijetu. Zbog ozljede nije mogao nastupiti na završnom turniru Lige nacija. Oduševio je zato svojim nastupima na proteklom Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Očekivanja su velika, ponajprije da sljedećih 10-ak godina bude stup obrane hrvatske reprezentacije, ali i da ostvari unosan transfer u neki od najboljih europskih klubova. Ljevonogi branič čini se kao idealan za momčad Pepa Guardiole, koja je prošle sezone osvojila trostruku krunu.

Kopirati
Drag cursor here to close