Bez nekoliko senatora

Engleski izbornik iznenadio popisom za EURO

"Što se tiče Marcusa, jednostavno je. Smatram da postoje igrači na njegovoj poziciji koji su imali bolju sezonu od njega", zaključio je izbornik Engleske.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2024. u 22:48 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Engleski izbornik Gareth Southgate objavio je prošireni popis igrača za nadolazeći EURO koji se igra sljedećeg mjeseca u Njemačkoj. Englezi još nemaju osvojen naslov europskog prvaka, a najbliže su bili 2021. godine kada su poraženi u finalu od reprezentacije Italije.

Ove godine, čini se, mogli bi otići i korak dalje. Southgate na raspolaganju ima savršenu kombinaciju mladosti i iskustva i igračima koji trenutno igraju važne uloge u najvećim europskim klubovima.

Stoga, Engleska je sasvim opravdano prvi favorit za osvajanje zlata prema kladionicama, a kada je popis u pitanju, mnogi su bili iznenađeni izostavljanjem Unitedovog Marcusa Rashforda. Na pitanje o napadaču Crvenih Vragova Southgate je bio jasan.

"Što se tiče Marcusa, jednostavno je. Smatram da postoje igrači na njegovoj poziciji koji su imali bolju sezonu od njega", zaključio je izbornik Engleske.

Čini se kako i Rashford razumije trenutnu situaciju pa se oglasio i na društvenim mrežama:

"Želim sreću Garethu i momcima za nadolazeći turnir", kratko je poručio engleski napadač.

Jedini nedostatak ove momčadi je, čini se, problem lijevog beka. Naime, Southgate je na popisu od 33 igrača od lijevih bekova uvrstio samo Unitedovog Lukea Shawa, koji već duže vrijeme ne igra zbog ozlijede.

"Bori se s ozljedom. Previše je utakmica propustio, ali činjenica da je naš prvi izbor, dajemo mu duže vremena. Razgovarao sam s njim, ali moram reći da je velika šansa da uđe u konačnu momčad", kazao je Southgate.

S obzirom na to da su brojni mladi igrači u fenomenalnoj formi, dosta je senatora izostalo s popisa. Tako, između ostalih, na popisu nema Jordana Hendersona i Raheema Sterlinga, koji su godinama bili jedni od ključnih igrača reprezentacije.

"Hendo je fantastičan igrač i čovjek. Propustio je neko vrijeme zbog ozljeda u zadnje vrijeme i mislim da nema dovoljno intenziteta da odradi najbolje što može. Izniman je profesionalac i vođa od kad sam ja na klupi reprezentacije, ali mislim da je ovo bila najbolja odluka", zaključio je izbornik Southgate.

Englezi će, kao i sve reprezentacije, odraditi dvije prijateljske utakmice prije putovanja u Njemačku. Stoga će 3. lipnja u Newcastleu odraditi prvu prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine, dok će četiri dana kasnije na Wembleyu ugostiti Island.

Njihov će pohod prema europskom zlatu krenuti 16. lipnja protiv reprezentacije Srbije, s u skupini C se uz njih nalaze još i reprezentacije Danske i Slovenije.

Southgateov prošireni popis s 33 igrača:

Vratari: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal), James Trafford (Burnley)

Braniči: Jarrad Branthwaite (Everton), Lewis Dunk (Brighton & Hove Albion), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Harry Maguire (Manchester United), Jarell Quansah (Liverpool), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)

Vezni: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Jude Bellingham (Real Madrid), Conor Gallagher (Chelsea), Curtis Jones (Liverpool), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace)

Napadači: Jarrod Bowen (West Ham United), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Bayern München), James Maddison (Tottenham Hotspur), Cole Palmer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa)

Kopirati
Drag cursor here to close