Domaćin poražen u polufinalu

Engleska u finalu Svjetskog prvenstva

Engleska je savladala domaćina Australiju 3:1, pa će u velikom finalu igrati protiv Španjolske. Kao prva Engleska seniorska momčad nakon one muške postave koja je 1966. godine osvojila naslov prvaka.
Sport / Nogomet | 16. 08. 2023. u 15:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako već ne mogu nogometaši, mogu nogometašice. Nakon osvojenog naslova prvaka Europe, nogometašice Engleske su izborile ulazak u finale Svjetskog prvenstva. Pred skoro 76.000 gledatelja na stadionu u Sydneyu, Engleska je savladala domaćina Australiju 3:1, pa će u velikom finalu igrati protiv Španjolske. Kao prva Engleska seniorska momčad nakon one muške postave koja je 1966. godine osvojila naslov prvaka.

Engleskinje su u polufinalni duel protiv Australije ušle kao blage favoritkinje i to su na terenu opravdale iako se stvari nisu razvijale na najbolji način. Važan trenutak se dogodio u 36. minuti kada
Engleska stiže u vodstvo. U akciji su sudjelovale Hemp i Russo, dok je gol postigla Toone koja šutira iz prve, vanjskom i sjajno pogađa. Dvije minute kasnije najbolju priliku su imale domaće igračice,
Gorry prijeti, ali je na golu sigurna Earps.

Domaći navijači su na nogama u 63. minuti. Kerr koja je propustila veći dio prvenstva, danas se našla na terenu i pokazala je još jednom koliko je važna Australiji. Sjajno šutira igračica Chelsea i uz malu pomoć Bright trese mrežu Earps.

Međutim, taj gol nije zaustavio Englesku. Australke su propustili dvije dobre prilike pa su kažnjene za to. Hemp je prvo pogodila stativu, a onda je i savladala Arnold u 71. minuti. Australke su pokušale doći do izjednačenja, imale su neke svoje šanse koje nisu iskoristile, što je kaznila Russo. Prethodno je većinu posla obavila Hemp.

Popularne Lavice su do sada jednom bile četvrte, jednom treće, dok su dva puta igrale u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Posljednja prepreka na putu prema naslovu svjetskih prvakinja su Španjolke.

Kopirati
Drag cursor here to close