Nakon smrti kondicijskog trenera

Emotivno prazni Tottenham ipak osvojio tri boda

"Moram biti iskren, bilo nam je jako teško usredotočiti se na utakmicu", objasnio je Conte. "Situacija me jako pogodila, igrači su bili uništeni. U samo deset mjeseci mislim da im je Gian Piero stvarno prirastao srcu", naglasio je Conte.
Sport / Nogomet | 09. 10. 2022. u 01:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa engleskog Premiershipa Tottenham je slavio sa 1:0 na gostovanju u Brightonu. Šestu pobjedu Tottenhamu u ovoj sezoni engleskog nogometnog prvenstva donio je Harry Kane golom u 22. minuti. Kaneu je to osmi pogodak u ovoj sezoni.

Nogometaši Tottenhama su odali počast Gian Pieru Ventroneu, kondicijskom treneru koji je preminuo u petak. Ventrone je bolovao od leukemije, ali je do posljednjeg trenutka radio sa igračima. Hugo Lloris je nakon utakmice držao majicu s njegovim imenom, dok je Harry Kane bio na rubu suza tijekom intervjua nakon utakmice.

Antonio Conte otkrio je da je Ventroneova primarna briga u njihovom posljednjem telefonskom razgovoru bila kako bi njegova odsutnost mogla utjecati na momčad. "Bio je više zabrinut zbog propuštanja treninga nego bilo čega drugog", ispričao je Conte.

"Svima je bilo stvarno teško kada sam priopćio loše vijesti igračima. U četvrtak nismo imali trening jer su svi bili jako emotivni.Stvarno sam ponosan na svoje igrače," dodao je Conte. "Mnogo sam puta rekao da je najvažnija stvar kod igrača da je dobra osoba. Mislim da su se u ovim okolnostima pokazali kao stvarno dobri ljudi. Ponosan sam što sam trener ove momčadi. Oni su vrhunski ljudi."

Conte i Ventrone su se prvi put sreli dok je on bio igrač Juventusa. "Znam koliko je teško raditi za njega", nasmiješio se Conte na sjećanje. "On mi je jako otežao život."

Njih su dvojica radili zajedno čim je Conte postao trener, a Ventroneovo marljivo pripremanje igrača bilo je veliki dio njihovog zajedničkog uspjeha u Juventusu, Chelseaju, Interu i Tottenhamu.

"Moram biti iskren, bilo nam je jako teško usredotočiti se na utakmicu", objasnio je Conte. "Situacija me jako pogodila, igrači su bili uništeni. U samo deset mjeseci mislim da im je Gian Piero stvarno prirastao srcu. Život ponekad nije dobar. Gian Piero je bio stvarno jaka osoba, sa snažnim karakterom. Ne želi nas vidjeti nesretne. Ali teško ga je usrećiti jer smo uništeni bolom."

Conte i cijeli njegov tim otputovat će u Napulj, gdje će u nedjelju prisustvovati Ventroneovom sprovodu.

Kopirati
Drag cursor here to close