Kvalitetni protivnici pred nastavak sezone

Emina na pripremama u Turskoj

Sport / Nogomet | 27. 02. 2022. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugoplasirana momčad Premijer lige BiH za žene, mostarska "Emina" trenutačno se nalazi u Turskoj, na pripremama za nastavak sezone. U prvom dijelu sezone "Emina" je ostvarila devet pobjeda, uz dva poraza i trenutačno zaostaje šest bodova za vodećim sastavom SFK 2000 Sarajevo.

U sklopu priprema u Antaliji,  ŽF/NK "Emina" je odigrala i kotrolnu utakmicu protiv Zvezde Perm iz Rusije. Zvezda je slavila rezultatom 3:0, ali je momčad iz Mostara ostavil više nego dobar utisak. Nakon utakmice kapetanica Dragica Denda je rekla:

"Što se tiče samog boravka u Antaliji moram istaći da je sve na visokom nivou. Maksimalno smo posvećene treningu i dajemo sve od sebe kako bi se što bolje pripremile za nastavak sezone. Odigrali smo prvu od tri planirane utakmice i mogu reći da sam zadovoljna onim što je moj tim pokazao. S obzirom da imamo mlad tim, danas smo pružili jak otpor te smo pokazali da se možemo nositi i sa jednom od Evropskih ekipa. U ove tri utakmice rezultat ostavljamo po strani, a fokus stavljamo na našu igru i na ono što trener traži od nas. Atmosfera u ekipi je odlična. Boravak u Antaliji za nas znači mnogo, smatram da pomjeramo granice ženskog fudbala u regionu i ovim putem se zahvaljujem upravi kluba koja nam je već dvije godine za redom omogućila pripreme u Antaliji" istakla je kapetanica kluba iz Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close