Osmina finala Liga kupa

Elminirani Arsenal i Manchester United

Sve je pitanje ždrijeba, motivacije. Tako su već sada u osmini finala eliminirani Arsenal i Manchester United.
Sport / Nogomet | 02. 11. 2023. u 01:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liga kup nikada nije bio mamac za najveće klubove Engleske. Iznenađenja i eliminacije favorita su nešto što je sastavni dio ovog takmičenja. Sve je pitanje ždrijeba, motivacije. Tako su već sada u osmini finala eliminirani Arsenal i Manchester United.

Arsenal je u dobrom sastavu doživio težak poraz, West Ham je prošao dalje 3:1. Domaćini su poveli u 16. minuti autogolom Benjamina Whitea, a onda je stigao došao jako loš period Arsenala u nastavku. U 50. Mohammed Kudus upisao se u strijelce, a deset minuta kasnije Jarrod Bowen "ubio" je svaku rezultatsku neizvjesnost. Počasni pogodak za Topnike je u šestoj minuti nadoknade postigao Martin Odegaard.

Arsenalu je to bio prvi poraz u domaćim natjecanjima ove sezone. A Declan Rice nije imao toplu dobrodošlicu u svojoj prvoj utakmici koju je odigrao pred navijačima West Hama nakon što je ovoga ljeta za 116 milijuna eura transferiran u redove londonskog rivala. U igru je ušao u 57. minuti umjesto Jorginha i dočekan je glasnim zvižducima.

U loš početak sezone Manchester Uniteda uklopio se i ovaj poraz od Newcastlea. S druge strane, popularne "svrake" su potvrdile dobru formu. Nakon eliminacije Manchester Cityja sada su gostima očitali lekciju Unitedu. Almiron i Hall su bili strijelci u prvom dijelu, Willock se pobrinuo za konačnih 0:3.

Liverpool je plasman u iduće kolo Liga kupa potvrdio pobjedom protiv Bournemoutha. Redsi su poveli golom Gakpa u 31. minuti. Nadu domaćinima vratio je sin nizozemske legende Justin Kluivert u 64., no ta nada nije bila dugog vijeka. Pet minuta kasnije Darwin Nunez zabio je za konačnih 2:1. Everton je eliminirao Burnley 3:0, Chelsea je prošao Blackburn 2:0, dok je Fulham prošao neugodno gostovanje kod Ipswicha, završilo je 3:1.

U četvrtfinalu se sastaju:
Chelsea - Newcastle United
Everton - Fulham
Liverpool - West Ham
Port Vale - Middlesbrough

Kopirati
Drag cursor here to close