E-sport

EA uklanja ruske timove iz svojih popularnih sportskih videoigara

Osim uklanjanja timova iz FIFA-e i NHL-a, EA navodi da aktivno procjenjuje povezane promjene i u drugim područjima njihovih videoigara, pa bi u skorijoj budućnosti moglo biti još ovakvih slučajeva.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2022. u 18:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izdavač i proizvođač videoigara, Electronic Arts, objavio je na Twitteru da je u procesu uklanjanja ruskih reprezentacija i profesionalnih klubova iz sljedećih sportskih videoigara – NHL 22, FIFA 22, FIFA Online i FIFA Mobile.

Sudeći prema priopćenju tvrtke, odluka je donesena u skladu s njihovim partnerima u FIFA-i, UEFA-i te IIHF-u, jer su i oni, na kraju krajeva, zabranili ruskim timovima da se natječu. Štoviše, IIHF je zabranu proširio i na bjeloruske timove, pa će to slijediti i NHL 22.

EA navodi da je pokrenuo proces uklanjanja, ali trenutno nije sigurno kada će igrači primijetiti ovu promjenu.

Svakako valja istaknuti da odluka neće utjecati na individualne ruske i bjeloruske igrače, koji će se i dalje pojavljivati u, primjerice, Ultimate Teamu.

''EA Sports solidaran je s ukrajinskim narodom i, kao mnogi drugi diljem svijeta nogometa, poziva na mir i prestanak invazije na Ukrajinu'', napisali su u svom priopćenju, prenosi Bug.

 

Kopirati
Drag cursor here to close