Champions League

Džeko s Interom riješio Viktoriju, Tottenham pao u Lisabonu

Milanski Inter je u drugom kolu Lige prvaka slavio kod Viktorije Plzen s 2-0 zahvaljujući Edinu Džeki, koji je zabio i asistirao za pobjedu u Češkoj u utakmici skupine C.
Sport / Nogomet | 13. 09. 2022. u 23:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inter je kontrolirao utakmicu od samog početka i otvorio rezultat u 20. minuti kada je Joaquin Correa izbacio golog Džeku koji je desnom nogom u šesnaestercu svladao vratara Plzena Jindricha Staneka.

Češki prvak proveo je većinu utakmice u obrani i suočio se s teškom bitkom nakon što je Pavel Bucha isključen u 61. minuti zbog opasnog starta na Nicola Barelli.

Gosti su udvostručili svoje vodstvo 10 minuta kasnije u protunapadu kada je Džeko kliničkim dodavanjem pronašao Denzelu Dumfriesu da ubaci loptu u mrežu. GOLOVI

U skupini B Bayer Leverkusen je kod kuće s 2-0 slavio protiv Atletica. Nijemci su do pobjede došli u završnici - u 84. je zabio Andrich, a tri minute kasnije Diaby.

U ovoj skupini Club Brugge je iznenađujuće s čak 4-0 nadigrao u gostima Porto i vodi u skupini sa 6 bodova i gol razlikom 5-0.

U skupini D u Lisabonu je Sporting s 2-0 svladao Tottenham Hotspur golovima u samoj završnici zamjena Paulinha i Arthura Gomesa.

Paulinho je u 90. minuti zabio udarcem glavom nakon kornera, dok je Gomes, koji je ušao na travnjak tek nakon pogotka, pogodio u trećoj minuti dodanog vremena iz neposredne blizine.

U istoj skupini Eintracht je u gostima svladao Tudorov Marseille s 1-0 golom Lindstroema.

Novom pobjedom Sporting predvodi skupinu D sa šest bodova, dok su Spursi drugi s tri boda nakon dvije utakmice, javlja Hina. GOLOVI

Kopirati
Drag cursor here to close