Nakon prvog duela

Džeko: Ključno je da ne razmišljamo o prvoj utakmici

Moramo biti oprezni, a koncentracija nam mora biti još na većem nivou nego na ovom meču. Ključno je da ne razmišljamo o prvoj utakmici i šta je tada bilo", dodao je Džeko.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2023. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Period bez gola je trajao, ali kad je najvažnije, u završnici sezone, Edin Džeko uredno isporučuje. Dva u prvenstvu protiv Verone prije dva kola, u prvoj utakmici polufinala sjajan gol koji je otvorio vrata finala Lige prvaka Interu. Što bi bio ogroman uspjeh. Nakon utakmice, Džeko je istakao sljedeće:

"Osjećaj je veoma dobar. Posebno jer je derbi i na papiru gledajući igrali smo u gostima i ovo je odličan rezultat za nas. Nekada dođu teški trenuci kada lopta neće da uđe u gol, ali strpljenje i rad se uvijek isplate. Ostao sam smiren i znao da će golovi doći. To se upravo desilo. Mi smo iskusan tim i znamo šta smo uradili. Imamo sjajan rezultat pred drugi meč, ali ništa još nije gotovo. Moramo biti oprezni, a koncentracija nam mora biti još na većem nivou nego na ovom meču.
Ključno je da ne razmišljamo o prvoj utakmici i šta je tada bilo. Svjesni smo da imamo dobar rezultat. Milan je sljedeći meč gost samo na papiru, jer je ovo i njihov stadion, ali će imati manje navijača. Moramo biti oprezni jer su oni i dalje dobar tim, ali ako budemo igrali kao prvu utakmicu – na dobrom smo putu", naglasio je Edin.

Kopirati
Drag cursor here to close