Željni nastupa

Džeko: Dat ćemo sve od sebe za plasman na UEFA EURO 2024.

Željni smo nastupa na velikim natjecanjima, rekao je Edin Džeko, kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine
Sport / Nogomet | 15. 02. 2024. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Edin Džeko, kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, kao i mnogi ostali reprezentativci igraju standardno za klubove i u dobroj su formi pred važan meč za nacionalni tim, tj. baraž za UEFA EURO 2024 protiv Ukrajine 21. ožujka u Zenici.

Dobra stvar

Džeko je u razgovoru za oficijelnu stranicu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NS BiH) istaknuo da je to jedan od važnih faktora pred predstojeće okupljanje reprezentativaca BiH, odnosno nastojanja eliminacije Ukrajine kako bi u finalu baraža protiv Izraela ili Islanda eventualnim trijumfom sa saigračima iz državne reprezentacije izborio prvi nastup na Europskom prvenstvu, koje će ovog ljeta održati u Njemačkoj.

„Dobra je stvar što je većina igrača u natjecateljskoj formi i što igra zapažene uloge u svojim klubovima. To je jedan od preduvjeta za dobar rezultat, a bit će lakše i izborniku sastaviti ekipu, kada na raspolaganju ima igrače koji su u natjecateljskom ritmu. Što se tiče šansi za plasman, one postoje, bez obzira na ime protivnika. Jasno je da je Ukrajina odličan rival, a imali smo i priliku odmjeriti snage protiv njih i znamo šta da očekujemo. Međutim, igramo kući, pred našim navijačima i imamo svoje šanse za prolazak dalje. Kao što izbornik kaže, ne treba to biti neka lijepa utakmica za gledanje već fajterska, sa puno trke, zalaganja, nadmudrivanja. Znam da ćemo sigurno dati sve od sebe za plasman na EURO, kako bismo obradovali navijače, ali i sami sebe, jer smo željni nastupa na velikim natjecanjima“, rekao je Džeko, te kako prenosi agencija Anadolu (AA), naglasio:

„Imaju nekoliko sjajnih pojedinaca, čija je forma fantastična. Većina ih igra u jakim europskim timovima, ali kao ekipa su veoma uigrani. Bolji dio ekipe im je vezni red, u kojem igraju i najiskusnija imena, tako da ćemo upravo u sredini i voditi najveću bitku protiv njih. Iskusna su ekipa s igračima, koji se znaju nositi s pritiskom i to iskustvo je ujedno i njihova prednost kao ekipe.“

Fenerbahce u bori za titulu prvaka

Bilježi dobre nastupe u Super ligi Turske gdje je najbolji strijelac, a njegov Fenerbahce bori se za titulu prvaka.

„Svoje nastupe gledam kroz prizmu rezultata Fenerbahcea, jer nikad isključivo nisam gledao na sebe kao pojedinca. Od osobne statistike, mnogo bitniji mi je taj timski učinak i po tome i gledam sve ono što se događa. Za protivnika imamo odličnu ekipu, koja također dobro igra i jasno je da ćemo se mi i Galatasaray do samog kraja boriti za naslov prvaka. Sitnice će na kraju presuditi, a nadam se da ćemo mi napraviti manje grešaka u odnosu na protivnika“, kazao je Džeko, kojem se u Fenerbahceu odnedavno priključio i suigrač iz reprezentacije Rade Krunić:

„Rade je odmah upao u mašinu, ali s obzirom na njegovo iskustvo igranja u Seriji A, mislim da mu to nije predstavljalo neki veliki problem. Krunić je profesionalac i igrač koji nam je bio potreban. Vjerujem da će nam pomoći u nastojanjima da Fenerbahce osvoji naslov. Uostalom, činjenica da je od samog početka odmah zaslužio svoje mjesto u ekipi, dovoljno govori o njemu i njegovim kvalitetima.“

Kopirati
Drag cursor here to close