Borba za naslov i Europu

Borac ima "vjetar u leđa", ali Sarajevo si je samo krivo

Utrka za naslov prvaka Bosne i Hercegovine još nije odlučena, ali je nakon 30. kola puno bliža raspletu.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2021. u 11:41 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borac je pobjedom nad Zrinjskim iskoristio kiks Sarajeva i sada je u komfornoj situaciji. Banjalučanima tri kola prije kraja ima dva boda više od Sarajeva i bolji međusobni omjer. To znači da je Borcu dovoljno sedam bodova i osvojit će prvi naslov od 2011.

Banjalučani u sljedeća tri kola dvaput gostuju, no oba puta kod ekipa koje nemaju nikakvih rezultatskih interesa (Željezničar, Sloboda). Sarajevu se  tako treba dosta toga poklopiti, a uz to moraju dobiti sve tri utakmice - Mladost i Olimpik u gostima, Radnik kući.

U Sarajevu mogu biti ogorčeni koliko god žele činjenicom da Borac doista ima čitav Savez iza sebe, barem sudačku komisiju, kojemu je stalo da titula ode u Banja Luku i što se vidi “iz aviona”, ali činjenica je i da su u Sarajevu sami krivi.

Imali su na kraju prošle godine devet bodova više ispred drugoplasiranog i čak 13 više od Borca koji je bio peti. Borcu ne bi mogao pomoći ni Zeljković, ni Gigović ni Luka Bilbija da si u Sarajeu nisu sami “pucali u nogu”.

Borba za Europu - dva mjesta, četiri kandidata

Još zanimljivija borba bit će za pozicije koje vode u Europu. Ako znamo da će u Europu sigurno Borac i Sarajevo onda ostaju samo dva mjesta za koja se bore četiri kluba. Velež (54) je u najboljoj poziciji ispred Širokog (52) i Zrinjskog (50), a Tuzla City (47) u najnepovoljnijoj. U izjednačenoj sezoni kakva je ova može se lako dogoditi da na kraju sezone dva kluba budu imali isti broj bodova. U slučaju da dvije ekipe imaju isti broj bodova, gleda se međusobni omjer, s tim da gol u gostima vrijedi dvostruko. U slučaju da tri ili više ekipa imaju isti broj bodova pravi se mini-ljestvica između tih ekipa gdje se gleda tko je u međusobnim omjerima skupio više bodova i postigao više golova.

Kopirati
Drag cursor here to close