Humanost prije svega

Dvojac Spursa dobio priznanje Premier lige zbog reakcije u spašavanju navijača

Dvojica igrača Tottenhama Sergio Reguilon i Eric Dier dobili su od Premier lige nagradu za igrača utakmice zbog reakcije kada su shvatili da se na tribinama održava prava drama i da je navijaču potrebna pomoć.
Sport / Nogomet | 18. 10. 2021. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Tottenham Hotspura u susretu su 8. kola engleskog prvenstva kao gosti svladali Newcastle United s 3:2 (3:1).

Za Newcastle nije moglo bolje početi jer je Wilson zabio već u 2. minuti.

Već u 17. bilo je 1:1 nakon sjajnog gola Ndombelea. Do potpunog preokreta gosti dolaze u 22. golom Kanea.

Potom je ovaj susret obiilježio polusatni prekid do kojeg je došlo u 40. minuti prvog poluvremena zbog ukazivanja pomoći jednom od gledatelja kojemu je pozlilo na tribinama.

Dvojica igrača Tottenhama Sergio Reguilon i Eric Dier dobili su od Premier lige nagradu za igrača utakmice, bez obzira što je Dier postigao autogol. Nagradu su dobili zbog reakcije kada su shvatili da se na tribinama održava prava drama i da je navijaču potrebna pomoć.

"Pogledao sam tribine i navijače te sam vidio kako viču 'stanite, stanite'. Pokazivali su da nekoga oživljavaju pa sam prišao sucu i rekao mu da se netko srušio te ga zamolio da zaustavi utakmicu", rekao je španjolski branič Reguilon nakon utakmice.

Dier je odmah pohitao prema klupi kako bi do unesrećenog čim prije došao defibrillator.

"Dier i Reguilon su postupili instinktivno i reagirali. Svaka im čast, kao i sucu koji je odmah zaustavio utakmicu. Ništa nije važnije od ljudskog života", rekao je trener Spursa Nuno Espirito Santo.

Nakon prekida nastavljeno je prvo poluvrijeme, a u trećoj minuti sudačke nadoknade Son je zabio za 3:1.

Iako su Svrake u 83. ostale s igračem manje nakon drugog žutog Shelveya, nadu im je komičnim autogolom vratio Dier, no više od od 3:2 nisu mogli.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close