Redsi perfektni

Čarolije Salaha i hat-trick Firmina za petardu Liverpoola

Povratnik Claudio Ranieri u debiju na klupi Watforda u prvoj utakmici osmog kola Premier lige izgubio je od Liverpoola 0:5.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2021. u 15:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon reprezentativne stanke nastavljeno je i prvenstvo u Engleskoj. U prvoj utakmici osmog kola, Liverpool je gostovalo kod Watforda i deklasirao domaći tim rezultatom 5:0.

Sve je počelo u devetoj minuti kada je Salah fenomenalnom asistencijom uposlio Manea koji pogađa za 0:1.

Sadio Mane u ovoj je utakmici zabio je 100. gol u Premier ligi. Tek je treći koji je do tog jubileja stigao bez da ijedan gol zabio iz penala, nakon Lesa Ferdinanda (149) i Emilea Heskeya (110).

U 37. minuti ponovno uspješna akcija Liverpoola, Milner se ubacio iz drugog plana, vratio loptu u peterac Watforda, a tamo je bio Firmino koji pogađa za 0:2.

Odličnu utkamicu Firmino je krunisao i golom u 52. minuti meča, a dvije minute kasnije nova čarolija Mohameda Salaha. Egipćanin je izbacio četiri igrača Watforda i majstorski zatresao mrežu iza vratara Fostera za 0:4.

Uvjerljivu partiju Redsa zaokružio je Firmino golom u 90. minuti i svojim hat-trickom.

Liverpool je postao prva momčad u povijesti engleskog nogometa koja je zabila tri ili više gola na sedam uzastopnih gostujućih utakmica u svim natjecanjima.

Liverpool je preuzeo vrh Premier lige s 18 bodova, dva više od Chelseaja, koji ima i utakmicu manje. Watford je 15. sa sedam bodova.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close