Pirić i Ćavar

Dvojac iz Zrinjskog na meti slovenskog prvaka

Prema pisanju transfermakta, dvojac Pirić - Ćavar nalazi se na meti slovenskog prvaka Maribora, te neće biti iznenađenje ako se transfer i ostvari.
Sport / Nogomet | 11. 12. 2017. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak mostarski Zrinjski mogao bi u zimskom prelaznom roku ostati bez prvog vratara Kenana Pirića i mladog bh. reprezentativca Marijana Ćavara.

Naime, prema pisanju transfermakta, ovaj dvojac nalazi se na meti slovenskog prvaka Maribora, te neće biti iznenađenje ako se transfer i ostvari.

Kako saznaje SportSport.ba, ukoliko se transferi i ostvare, Pirić će ostati na pozajmici u Zrinjskom do 1. 6.2018. godine, dok će Ćavar odmah put Maribora, pod uvjetom da Viole prodaju Izraelca Kabhu.

Ukoliko Pirić i Ćavar pojačaju Maribor, Zrinjski će inkasirati oko 700.000 eura.

Pirić je ove polusezone u Premijer ligi upisao sedamnaest nastupa, te dva u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a u Mostar je stigao iz tuzlanske Slobode. Važi za jednog od najboljih bh. vratara.

Marijan Ćavar je 19-godišnjak koji predstavlja budućnost bh. nogometa, a u prvom dijelu sezone u Premijer ligi je ubilježio 15 nastupa i dodao tri asistencije. Za mladu reprezentaciju BiH dodao je četiri nastupa i jedan pogodak.

Kopirati
Drag cursor here to close