Obojica u nemilosti trenera

Dvije velike zvijezde ponudile se Barceloni, pitanje je trebaju li im?

Felixova i Neymarova ponuda pala je na plodno tlo u Barceloni, kojoj nakon odlaska Ousmanea Dembelea i propalog pokušaja da vrati Lionela Messij, treba magnet za navijače.
Sport / Nogomet | 11. 08. 2023. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Barca Universal / Joao Felix i Neymar

Joao Felix (Atletico Madrid) i Neymar (PSG) samoinicijativno ponudili su se Barceloni, piše katalonski Mundo Deportovo, tradicionalno dobro upućen kad su u pitanju zbivanja na Campu Nou.

Barcelona namjerava zaključiti ljetni prijelazni rok bombastičnim transferom. Velika želja Xavija Hernandeza bio je Bernardo Silva (28), veznjak Manchester Cityja, ali problemi s financijama odveli su te namjere u ćorsokak.

Silva je bio spreman prijeći u Barcelonu, kako piše Mundo Deportivo, navodno je čak zamolio Pepa Guardiolu da ga pusti, no vrijeme istječe, a Portugalac je želio znati na čemu je do početka nove sezone Premierlige.

U tom kontekstu, Felixova i Neymarova ponuda pala je na plodno tlo u Barceloni, kojoj nakon odlaska Ousmanea Dembelea i propalog pokušaja da vrati Lionela Messij, treba magnet za navijače.

Trener nije baš siguran bi li se njih dvojica uklopila u momčadsku atmosferu i stil igre koji zagovara.

Međutim, čelnici Barce smatraju da bi bilo dobro dovesti barem jednog od njih dvojice, i zbog igračkih, ali i zbog marketinški razloga. Naime, zbog problema s odredbama financijskg fair-playa Barca može dovesti samo jednog.

Neymar ima ugovor s PSG-om do 2025. i golemu plaću. Ako bi želio prijeći u Barcu, jasno je da bi morao biti spreman na znatno niža primanja. Osim da ode na posudbu u Barcelonu, a da PSG pristane isplaćivati mu jedan dio plaće i da Barca na kraju sezone otkupio njegov ugovor.

U svakom slučaju, sve je očitije da Luis Enrique, trener PSG-a, ne računa na Neymara.

Joao Felix također ima sličnu situaciju u Atleticu. U sukobu je s trenerom, Diego Simeone ga ne vidi u svojim kombinacijama, a primanja su mu velika i puno je stajao Madriđane.

Felix bi također došao na posudbu, uz opciju otkupa ugovora na kraju sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close