La Liga

Dva izravna crvena u dramatičnoj završnici Barcine pobjede nad Atleticom

Barcelona je minimalnim rezultatom 1:0 svladala Atletico Madrid. Ousmane Dembele bio je strijelac jedinog gola u susretu. Ovom je pobjedom Barcelona na 41 bodu, tri više od Real Madrida.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2023. u 23:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom čitavoga meča ništa nije ukazivalo na to da će samo jedan pogodak riješiti ovaj susret, jer su obje momčadi igrale brzo, rizično i uz doista veliki broj vrhunskih pojedinaca koji su pokazivali svoju klasu.

Igrala se 22. minuta kada je primio dodavanje u šesnaestercu i zabio uz lijevu vratnicu Jana Oblaka.

Madriđani su pokušali odmah izjednačiti. Gimenez je imao odličnu priliku samo dvije minute kasnije, ali udarac glavom mu je otišao pokraj gola. Pokušavali su i Molina, kao i Griezmann, no Ter Stegen je bio na visini zadatka.

U nastavku je još jedan gol je zabio rezervist Ferran Torres, no poništen mu je zbog zaleđa i do kraja nije bilo promjene na semaforu.

Iako se činilo da će utakmica završiti relativno mirno, na kraju su u sudačkoj nadoknadi pokazana dva crvena kartona. Zaradili su ih Stefan Savić i Ferran Torres nakon što su se u 92. minuti sukobili na terenu u stilu hrvača slobodnim stilom.

Alvaro Morata je pao nakon duela u šesnaestercu, ali je sudac samo odmahnuo na prigovore igrača što je uzburkalo strasti osobito nakon što su Katalonci već ranije odugovlačili igru kako bi dobili na vremenu.

Sve je eskaliralo u idućem susretu Savića i Torresa. U borbi za loptu su postali prežestoki pa im je sudac obojici pokazao izravan crveni karton.

Gizezmann je u zadnjim trenucima imao šansu utakmice za Atletico. Potegao je iz neposredne blizine, svladao Ter Stegena, ali se na gol crti našao Barcin branič Araujo koji je odbio loptu u polje i tako spriječio poravnanje u zadnji čas. Najzanimljiviji detalji utakmice OVDJE

Ovom je pobjedom Barcelona na 41 bodu, tri više od Real Madrida, dok je Atletico na petom mjestu s 27 bodova.

Sevilla je gotovo tri mjeseca bila bez pobjede u španjolskom nogometnom prvenstvu, a niz od šest utakmica bez slavlja andaluzijska je momčad prekinula nedjeljnom pobjedom 2-1 (1-0) protiv Getafea.

Vodeći pogodak Sevilla je postigla u 36. minuti. Strijelac glavom bio je Argentinac Marcos Acuna, a iz slobodnog udarca je ubacio Ivan Rakitić. Pobjedu Andalužana potvrdio je Rafa Mir u 80. minuti, kad je glavom poslao loptu u mrežu nakon ubačaja Olivera Torresa.

Nadu Getafeu da se može spasiti poraza donio je Borja Mayoral u 87. minuti. I on je glavom poslao loptu u mrežu, a ubacio je Portu. No, Sevilla je do kraja uspjela zadržati minimalnu prednost. GOLOVI

Španjolska - 16. kolo:

Almeria - Real S. 0-2 (Silva 47, Sorloth 52)

Rayo V. - Betis 1-2 (Camello 20 / Balliu 7-ag, L. Henrique 40)

Sevilla - Getafe 2-1 (Acuna 36, Rafa Mir 80 / Mayoral 87)

Atletico M. - Barcelona (Dembele 22)

Athletic - Osasuna (pon, 21.00)

Odigrano u petak i subotu:

Villarreal - Real M. 2-1 (Pino 47, Moreno 63-11m / Benzema 60-11m)

Mallorca - Valladolid 1-0 (Prats 90+4)

Espanyol - Girona 2-2 (Puado 51, Joselu 76 / Villa 32, Herrera 85)

Elche - Celta V. 0-1 (Aspas 5)

Valencia - Cadiz 0-1 (Alcaraz 9)

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close