Sedmi FA Cup osvojio Manchester City

Dva gola Gündogana za duplu krunu Manchester Cityja

U šest utakmica 142. izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, Manchester City nije primio niti jedan gol iz igre!
Sport / Nogomet | 03. 06. 2023. u 18:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pepov stroj ne posustaje. U velikom finalu FA Cupa, velikom prazniku otočkog nogometa, Manchester City je savladao Manchester United 2:1, za sedmi naslov, za drugu dvostruku krunu u posljednje tri godine. 

United je ostao na 12 osvojenih naslova u FA Cupu, posljednji je uzeo 2016. godine (Crystal Palace). U šest utakmica 142. izdanja najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, Manchester City nije primio niti jedan gol iz igre!

City je krenuo furiozno. Četiri dodavanja i gol za svega 13 sekundi. Rekordnih 13 sekundi. Ilkay Gündogan je sjajno pogodio s ruba šesnaesterca iz voleja, De Gee je ostao ukopan.

Manchester United se našao u problemu nakon prvog napada na utakmici. I to velikom. De Bruyne je iz slobodnjaka pronašao Rodrija koji glavom šutira pored gola.

U takvoj situaciji je morao zaprijetiti i Haaland. Nakon dvadesetak minuta šutira preko gola. U prvih pola sata vidjeli smo i pokušaj De Bruynea te jedan skroman Uniteda na drugoj strani preko Rashforda. I onda je nekako iz ničega došao do izjednačenja United. Wan-Bissaka igra glavom, lopta u ruku pogađa Jacka Grealisha.

Tierney je nakon VAR-a pokazao na penal iako je i dalje ostala dilema da je to stvarno bio jedanaesterac. Bruno Fernandes je pogodio on uz malu zadršku. Pet minuta prije kraja poluvremena, sporna situacija na drugom dijelu terena, u kaznenom prostoru Uniteda, De Bruyne pada u duelu s Fredom, no sudac Tierney pokazuje samo da se igra nastavlja.

Skočila je cijela klupa Građana i tražila penal, Pep je u razgovoru s jednim od sudaca ali uzalud. Navijači Manchester Uniteda su mogli biti sretni što su imali aktivan rezultat na skoro nikakvu igru.

Međutim, nakon samo pet minuta igre u nastavku, Manchester City je ponovo vodio. De Bruyne je ubacio Gündogan je ovaj put hvatao loptu nešto drugačije, iz poluvoleja šutira. Lopta je dva puta odskočila prije nego što je prošla De Geu. City je mogao i do trećeg gola, ali se United sve više otvarao kako je utakmica prolazila. Rashford i Garnacho opasno prijete.

U drugoj od četiri minute nadoknade gužva je pred golom Cityja, McTominay i Varane pokušavaju u zračnim duelima, ali se City nekako obranio i dvije minute poslije službeno, po sedmi put FA Cup.

Kopirati
Drag cursor here to close