Bilo je tu svega...

Durić: Hadžibegić gubio autoritet, Faruk: Imao sam podršku igrača

Sport / Nogomet | 26. 06. 2023. u 00:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od nekih svojih prethodnika koji su uglavnom napuštali klupu reprezentacije BiH tiho i bez velike pompe, Faruk Hadžibegić je odlučio ići drugim putem. Nakon što je postao bivši, Hadžibegić je uspio ostaviti malo prljavog veša na površini. Sada je reagirao na izjavu člana Izvršnog odbora N/FSBiH Irfana Durića koji je rekao da su svi bili protiv njega, čak i igrači.

"Uvrijedila me izjava Irfana Durića da Hadžibegić nije imao podršku, pa čak ni igrača. Ne osjećam se kao da su me igrači izdali. Izjava me uvrijedila. Ja sam gospodski izašao poslije utakmice i rekao ja sam krivac. Mogu potvrditi podršku od igrača" rekao je u nekoliko navrata Hadžibegić za emisiju Hayat TV-a.

Hadžibegić je naveo i kako je osjetio da nema podršku svih članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. Istakao je da reprezentacija ima kvalitetu.

"Kad sam vidio kakva je situacija ja sam sjeo s predsjednikom i donijeli smo zajedničku odluku da se raziđemo. Nije otkaz. Dogovorili smo se. Shvatili smo da se napravila situacija bez razloga. Ne može se osigurati neki rezultat. Reprezentacija treba još da nauči, da stekne iskustvo. Prihvatio sam velikog srca da se raziđemo, mada se nadam da ćemo biti na Europskom prvenstvu. Sve će se rješavati u posljednjim kolima. Reprezentacija ima kvalitetu da ode na Europsko prvenstvo. Navijam za njega tko god da bude. Nemam ljutnju prema bilo kome" naveo je Hadžibegić.

Irfan Durić je nešto ranije za portal Reprezentacija.ba, pričao o situaciji u samoj svlačionici...

"Znate kako je, igrači pričaju između sebe, komentiraju, vide situaciju na svoj neki način… Neću da kažem da je Hadžibegić izgubio autoritet, ali jednostavno to više nije bilo to. Nema sumnje da je on želio najbolje i zbog toga mu je sigurno teško bilo prihvatiti ovu odluku. Ne treba napominjati što njegovo ime znači u ovim okvirima, čovjek je institucija, ali posao je posao. Važno je da smo na kraju ljudski to riješili. U suprotnom, svaki drugi potez bi bio teret i problem za naredni period", rekao je Durić između ostalog.

Kopirati
Drag cursor here to close