Nakon prve provjere na Poljudu

Dudić: Tranzicija po izgubljenoj lopti mora biti bolja

Sport / Nogomet | 24. 01. 2022. u 14:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon 31 godine čekanja i devet dana priprema nogometaši Veleža su odigrali kontrolnu utakmicu protiv nekada velikog rivala Hajduka iz Splita. Dosta hladno vrijeme i činjenica da je ipak samo to jedna kontrolna prijateljska utakmica stadion Poljud je dobrim dijelom izgledao prazno.

Međutim, na terenu su se jedni i drugi predstavili u solidnom svijetlu, bilo je prilika, na kraju po jedan gol za krajnjih 1:1. Velež je utakmicu počeo u sastavu Bogdanović – Ćosić, Isić, Zeljković, Radović – Hasanović, Radovac – Dejanović, Anđušić, Peco – Zajmović.

U provjerenoj formaciji 4-2-3-1, kasnije su od početka drugog dijela u igru ulazili i ostali igrači koji su se našli u zapisniku, njih jedanaest. Za Dudića i Velež je bilo najvažnije što je napokon na terenu mogao vidjeti Jovičića, Haskića i Bajrića, trojicu novih igrača.

"Mislim da smo mogli vidjeti rastrčani Velež, Velež koji je dosta dobro parirao Hajduku u tom trkačkom dijelu, iako je nama deveti dan priprema, iako su oni u završnici, pred početak prvenstva. Naravno da je bilo i nekih loših stvari, posebno u izgradnji napada, malo smo bili, da tako kažem, kruti na tim dodavanjima, na pasovima, izgubili smo neke lopte zbog kojih smo u kontrama mogli biti itekako kažnjeni. Taj segment, tranzicija po izgubljenog lopti, mora biti bolji. Mislim da je utakmica pokazala da smo na dobrom putu. Većinu tih prilika koje je Hajduk kreirao došle su kao plod naših grešaka, izgubljenih lopti, ali dobro smo djelovali kod našeg presinga na njihov posjed. Imamo još dosta vremena do početka prvenstva, još šest utakmica" rekao je Dudić nakon utakmice Dudić koji se kratko dotako pomenutih novajlija.

"Za Haskića se može reći da je vidljivo kako je na svakom potezu to jedan dobar igrač, iako se vidi da je nespreman. Mladi Bajrić, ako ovako nastavi, mogao bi biti otkrivenje, iznenađenje sezone, momak koji ima 18 godina. Jovičić je imao tih par reakcija, išao, pratio igru, to je ono što nama treba, golman koji bi mogao obavljati ulogu libera" zaključio je Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close