Peti odlazak ove zime

Cvijanović raskinuo ugovor i napustio Velež

Sam klub se oglasio saopćenjem u kojem stoji kako je danas raskinut ugovor sa Obrenom Cvijanovićem i to na zahtjev samog igrača.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2022. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Broj igrača koji su ove zime napustili Velež stigao je do brojke pet. I dok su odlasci prethodne četvorke (Kačavenda, Zubanović, Osmić, Dario) bili očekivani, za ovaj posljednji se može reći kako je donekle bio neočekivan. Jer je Obren Cvijanović imao važeći ugovor s ekipom do ljeta 2023. godine, međutim dan prije utakmice na Poljudu Cvijanović je odlučio raskinuti ugovor i svoju karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini.

Sam klub se oglasio saopćenjem u kojem stoji kako je danas raskinut ugovor sa Obrenom Cvijanovićem i to na zahtjev samog igrača.Obren Cvijanović je dres Veleža nosio od sedmog mjeseca 2018.godine kada je stigao iz Zvijezda Gradačac. Za Rođene je odigrao 82 utakmice, pri čemu je postigao 17 golova, te upisao 4 asistencije.

Podsjećamo, Cvijanović je jednu od svojih najboljih sezona u karijeri odigrao u dresu Veleža, kada je postigao 11 golova čime je dao veliki doprinos u ostvarivanju cilja, izlaska u Europu. Izborio je Cvijanović i poziv u reprezentaciju, ali je zaradio neugodnu ozljedu koja je ostavila traga na formu ovog igrača. Vidjelo se to i prošle polusezone u kojoj je Cvijanović upisao dvadeset nastupa, ali je postigao tek jedan gol.

Odlazak Cvijanovića neće kvariti planove stručnog stožera koji je i dalje u potrazi za jednim defanzivcem, stoperom s kojim bi vrlo vjerovatno uz Jovićića, Bajrića i Haskića priča bila zaključena za ovaj prelazni rok.

Kopirati
Drag cursor here to close