Rođeni u Bijeljini

Dudić: Teže ovakve utakmice, nego derbiji

U 26. kolu Premijer lige dvije utakmice igrat će se već u petak. Kolo će otvoriti Rudar i Željezničar u Prijedoru, a od 18 sati sastaju se Radnik i Velež.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2022. u 19:18 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež gostuje kod Radnika koji se grčevito bori za ostanak i svaki bod mu je zlata vrijedan. Velež, s druge strane, fokusirao se više na Kup, gdje je korak od finala, pa trener Veleža Dudić smatra da njegova momčad može biti rasterećena.
 
"Često su ovakve utakmice teže za igrati, kada igraš s ekipom koja se bori za ostanak i kojoj svaki kiks stvori veliki problem. Stoga očekujemo tešku utakmicu, ali isto tako očekujem da budemo rasterećeni. Nemamo pritiska rezultata, pa možemo igrati lepršavo, komotno, ali da odradimo ono što se dogovorimo", kazao je Dudić uoči puta u Bijeljinu.
 
Rođeni će dvaput u kratko vrijeme na put na sjeveroistok države, jer ih pet dana nakon Bijeljine čeka Tuzla i uzvrat polufinala Kupa.
 
"Probat ćemo odmorit neke igrače, nekim drugima dati šansu. Čeka nas sada serija od tri utakmice u sedam, osam dana, pa ćemo pokušati izvući iz sve tri utakmice najviše što se može, ali i da se ne potrošimo maksimalno", dodao je Dudić. 
 
Utakmica između Radnika i Veleža igra se u petak u 18 sati, prijenos je na Arena Sport TV. 
 
Kopirati
Drag cursor here to close