Protiv podcjenjivanja

Dudić: Skauti su ostali zaprepašteni kako smo se nosili s Arsenalom

U prvoj utakmici na pripremama u Antalyiji mostarski Velež odigrao je 3:3 protiv jakog ruskog Arsenala iz Tule.
Sport / Nogomet | 08. 02. 2021. u 14:25 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv ekipe koja je u zadnje tri prijateljske utakmice bugarskim, makedonskim i latvijskim prvoligašima zabila 12 golova, momčad Feđe Dudića uspjela je izvući neriješeno.

Iako je ovo bila prijateljska utakmica činjenica da je bosanskohercegovački premijerligaš odigrao ravnopravnu utakmicu s jakom i ozbiljnom ruskom ekipom, da ni ne spominjemo vrijednosti igrača na tržištu, može pomoći da se popravi reputacija BiH nogometa i klubova koji su često nepravedno podcjenjivani.

"Podcjenjeni smo sto posto, uostalom na utakmici je bilo puno skauta koji su ostali zaprepašteni našom igrom. Jednostavno, podcjenjuje se liga, nitko ne vjeruje da možemo pratiti ritam stranih ekipa, a onda se dogodi ovakva utakmica i pokažemo kako možemo. Uz to i kod nas je napredak vidljiv, primjerice u odnosu na prošlu godinu kada smo igrali s Bjelorusima. Dinamo iz Bresta je bio vrhunska ekipa, a Arsenal je klasa i više" kaže trener Feđa Dudić te dodaje:

"Prezadovoljan sam izvedbom cijele ekipe, odigrali su odličnu utakmicu. Dominirali smo i trkački i tehnički, završilo je 3:3, a po prikazanoj igri mogli smo i bolje proći. Dali su nam jedan gol nakon greške golmana, ostale iz prekida. Na postavljene obrane nisu nam napravili ništa i dojmovi su više nego pozitivni", zaključio je Dudić.

Velež će u četvrtak imati novu provjeru, kada je zakazana utakmica s ruskim prvoligašem Neftikhimikom. Dotad će Rođeni trenirati u ovom turskom odmaralištu gdje su iz Premijer lige BiH osim njih i nogometaši Borca.

Kopirati
Drag cursor here to close