Mostarsko dijete

Bomba na Koševu: Marin Aničić potpisao za FK Sarajevo

Prethodne tri sezone nastupao je za ekipu Konyaspora odakle i dolazi u FK Sarajevo kao slobodan igrač nakon isteka ugovora.
Sport / Nogomet | 13. 06. 2022. u 19:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marin Aničić je i službeno novi član FK Sarajevo. On se vraća u Premijer ligu Bosne i Hercegovine nakon više od osam godina koje je proveo u inostranstvu.

Stameni stoper je rođen 17. kolovoza 1989. godine u Mostaru. Prošao je sve omladinske selekcije Zrinjskog, a sa seniroma mostarskog tima bio je prvak Bosne i Hercegovine u sezonama 08/09 i 13/14.

Na zimu 2014. godine ostvario je transfer u ekipu Astane gdje se zadržao skoro 6 godina. Sa Astanom je osvojio 6 titula prvaka Kazahstana i jedan Kup. Posjeduje ogromno iskustvo igranja međunarodnih utakmica s obzirom na to da je u dresu Astane skupio preko 60 nastupa u UEFA natjecanja. Igrao je grupnu fazu Lige prvaka i Europa lige.

Prethodne tri sezone nastupao je za ekipu Konyaspora odakle i dolazi u FK Sarajevo kao slobodan igrač nakon isteka ugovora. Sa bordo klubom je potpisao ugovor u trajanju od dvije godine, uz opciju dodatnog produženja za još jednu.

Aničić ima i jedan nastup u dresu BiH, javlja SportSport.ba.

Nešto ranije danas potpisao je i Makedonac Vlatko Drobarov, koji također igra u obrani. Prije njih, potpise su stavili Ikić, Čirjak i Tomašević, a ne zaboravimo da je ovog ljeta kao najveće i prvo pojačanje stigao trener Feđa Dudić.

Kopirati
Drag cursor here to close