Ulog ogroman u finalu

Dudić: Euforija oko kupovine karata govori koliko ovo znači navijačima

Trener mostarskog Veleža Feđa Dudić bio je gost emisije Sunčano jutro na O Kanalu gdje je govorio o utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sarajeva.
Sport / Nogomet | 18. 05. 2022. u 14:11 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velež će prvi put poslije rata biti u jednoj utakmici u kojoj može osvojiti neki trofej, no sutrašnje finale Kupa Bosne i Hercegovine od ogromne je važnosti i za Sarajevo, jer pobjednik će osigurati Europu, a poraženi bez nje ostaje.

 "Sama ta euforija oko kupovine karata dovoljno govori koliko ovo znači navijačima. Što se tiče utakmica, ona je od velikog značaja, u poslijeratnom periodu možda i najvažnija, jedna ekipa će dobiti sve, druga neće ništa. Veliki je ulog, mi pokušavamo da se pripremamo u mirnom raspoloženju i da ne razmišljamo o važnosti utakmice i onda ne sumnjamo da će nas rezultat ispoštovati. Na Sarajevu je malo veći pritisak, svake godine su igrali Europu, dolazak investitora i dovođenje velikih pojačanja tako da im je ovo neki spas sezone. Imamo još 90 minuta da popravimo sezonu i da učlnimo je kvalitetnom", rekao je Dudić, a prenosi Sport1.

Dudić je imao problema s ozlijeđenim igračima, a dan prije utakmice situacija je samo nešto bolja.

"Imali smo trojicu ozlijeđenih igrača od kojih će Radovac sigurno biti spreman da nastupi u sutrašnjoj utakmici. Haskić i Peco - veliki su upitnici oko njihovih nastupa. Imamo manje od 48 sati do utakmice, probat ćemo sve, Haskić i Peco su svjesni važnosti utakmice i ako bude postojala šansa od jedan posto, oni će igrati. Imamo trening večeras i sutra, pa ćemo vidjeti kakav ćemo sastav izvesti", dodao je Dudić.

Velež je u tri utakmice sa Sarajevom ove sezone dvaput pobijedio, ali Dudić smatra da su šanse u finalu podjednake.

"U posljednjih mjesec-dva neke pozitivne stvari su na našoj strani za razliku od Sarajeva koje je smijenilo trenera. Nismo mi u nekoj velikoj prednosti, Sarajevo tradicionalno izlazi u Europu, imaju puno veći budžet od nas, reći da je netko favorit u ovoj utakmici je apsurdno. Šanse su 50/50, a opet nadam se da će naš motiv presuditi jer nismo poslije rata osvojili nijedan trofej od rata, Sarajevo jeste tako da se nadam da će naš motiv prevagnuti", zaključio je Dudić, prenosi Sport1.

Finale se igra u četvrtak u Zenici, a prijenos na Arena Sport kanalu počinje u 19 sati.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close