Zajednička konferencija

Druga priča u odnosu na prošli derbi

Zrinjski se u međuvremenu probio na prvo mjesto, Veležu su zbog kazne oduzeta tri, pa je razlika između ova dva kluba čak 15 bodova što je u ovom dijelu sezone malo tko mogao očekivati.
Sport / Nogomet | 14. 10. 2021. u 13:05 Feđa IBRULJ | Bljesak.info
Treneri Veleža i Zrinjskog najavili tvrd i težak gradski derbi

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dudić, Jakirović, Zvonić, Bilbija. Tim redom su treneri, igrači gradskih rivala smjenjivali za mikrofonom na još jednoj zajedničkoj presici uoči novog prvenstvenog okršaja mostarskih klubova.

Četvorka svjesna uostalom kao i prisutni novinari da se puno toga novog nema za reći, jer od posljednjeg duela je prošlo 29 dana. Naravno, neke stvari su se promijenile, prije svega na samoj tabeli.

15 bodova razlike

Zrinjski se u međuvremenu probio na prvo mjesto, Veležu su zbog kazne oduzeta tri, pa je razlika između ova dva kluba čak 15 bodova što je u ovom dijelu sezone malo tko mogao očekivati. Ipak, derbi je derbi, tabela često i nije važna.

"Mi smo protiv Zrinjskog odigrali svoju najslabiju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezonu i sigurnu slabije od onoga ne može, a opet smo mogli vrlo lako ostati neporaženi. Nepoznanica nema, Zrinjski je sada tu na prvom mjesto kao ekipa koja je definitivno pokazala najviše u dosadašnjem dijelu prvenstva. Kroz medije sam pročitao izjavu Stojana Vranješa koji se nada pozivu u reprezentaciju BiH, ne znam što bi onda trebao reći Nemanja Bilbija koji vuče ovu ekipu Zrinjskog, koji godinama igra u vrhunskoj formi. Ako je netko zaslužio, onda je to svakako on. Igrač koji je uvijek tu kada se lomi utakmica. Ali nije samo Bilbija tu, recimo jedan Ćorluka igra jednu od svoji najboljih sezona, još je tu puno kvalitetnih igrača.

Foto: Fena / Ni prošli se nije ohladio, a novi derbi je tu 

Stoperski par pravi najmanje grešaka u ligi, a sjajno su i vođeni od strane kolege Jakirovića. Za Zrinjski se pripremamo, znamo koje su to njihove prednosti, mane, ali opet to je utakmica. Svi znaju koliko je Zrinjski opasan iz prekida, radiš na treningu, pripremaš za to, pa onda opet primiš gol iz prekida. Jednostavno je tako. Atmosfera u ekipi je dobra, uspjeli smo povezati dvije pobjede, vraćaju nam se neki važni igrači i sigurno je da u dobrom raspoloženju dočekujemo ovaj duel. Zaimović je ponovo u stroju, vraća se Radovac, nedostaje nam tek Hasanović zbog kartona", između ostalog je istakao Dudić koji je i dalje pričao o problemu mladih igrača odnosno pravilu da se u prvoj postavi nađu dva igrača do 21 godine.

Iz autobusa na teren 

"Takvo pravilo je vidio sam bilo još samo u Rumuniji i Srbiji, pa su i oni napravili promjenu nakon jedne sezone. Mi smo sada u situaciji da se igrači iz mlade reprezentacije nisu ni vratili, a već sutra moraju biti na terenu. Ne znam, taj put iz Luksemburga koliko je kompliciran, momci su sigurno umorni od puta i umjesto da im dam jedan dan odmora, oni će na trening, pa na teren. Svi pričaju o tom mladim igračima do 21 godine, a nitko ne spominje one koji su godinu ili dvije stariji, a opet imaju kvalitetu međutim moraju na klupi, nitko ne pita što je s tim igračima. Mislim da i Zrinjski ima isti problem, ali oni imaju nešto širi roster", zaključio je Dudić.

Njegov kolega po profesiji, Sergej Jakirović se složio s Dudićem po pitanju mladih igrača te se osvrnuo na ono što se događa u njegovoj momčadi koja je kako kaže napokon došla na to prvo mjesto.

"Imamo isti problem kao Velež, zbog mladih reprezentativaca. Koliko god je čast i dobro za klub, čudno je kao da se iz Zanzibara vraćaju autobusom, a ne avionom u 21. stoljeću. Što se tiče nas, tu smo na prvom mjestu gdje želimo biti iako Tuzla City ima utakmicu manje. Igramo dobro u posljednje vrijeme, moramo biti zadovoljni, međutim ovo je derbi. Utakmica koja je jako teška s tog nekog psihološkog aspekta, što sam primijetio vodeći momčad kroz posljednja dva derbija. Jednostavno igrači ne žele da naprave grešku, vodi se borba ono što se kaže za svaki metar terena i onda u takvoj utakmici nema previše prilika, nema neke ljepote. Problema s ozljedom je imao Bekić i on je radio po nekom posebnom programu.

Foto: Fena / Ni prošli se nije ohladio, a novi derbi je tu 

Nismo igrali u ovoj pauzi prijateljske utakmice, uglavnom smo radili na rekuperaciji jer smo ih odigrali sedam za dvadeset i jedan dan. Novi derbi je tu a praktički još se nismo ohladili ni od prethodnog. Sada igramo u gostima. Nedostatak gledatelja dodaje da se gubi draž jer nije isto igrati bez publike. Ipak, obje ekipe će dati maksimum da ispune svoj cilj, a naš ja naravno pobjeda i ostanak na prvom mjestu", zaključio je Jakirović.

Bez puno riječi 

Za razliku od trenera, nešto manje vremena su potrošili kapetani, Zvonić i Bilbija. Obojica imaju iskustva, obojica su svojim golovima određivali pobjednike u nekim prethodnim. Ni oni barem što se tiče protivničke momčadi nisu imali puno toga za reći.

Foto: Fena / Ni prošli se nije ohladio, a novi derbi je tu 

"Čeka nas novi derbi, jedna sigurno drugačija utakmica od one prethodne. Atmosfera u momčadi je dobra, znamo sve dobre stvari Zrinjskog koje ćemo pokušati neutralizirati. Znamo koliko je Bilbija opasan, a nama kao igračima je da ga pokušamo zaustaviti", naglasio je Zvonić.

Kapetan Zrinjskog Nemanja Bilbija se zahvalio Dudiću na " komplimentima" te je istakao činjenicu kako u predstojećem derbiju bez obzira na trenutačno situaciju Zrinjski nije favorit.

"Spremni dočekujemo sutrašnju utakmicu i moramo se spremiti na period igre u kojem ćemo se i braniti i tako da izdržimo napade Veleža. Ne znam hoću li nastaviti svoju seriju, ali se trudim da postižem golove. Mislim da nismo favoriti u Vrapčićima, ali imamo šanse i idemo da pobijedimo. ovo je derbi, uvijek neizvjestan, a nama je da pokušamo utakmicu usmjeriti u željenom pravcu za nas reći će igrač koji je za 1049 minuta provedenih na terenu postigao sedam golova ove sezone. Čak pet puta se upisao u strijelce u posljednja tri gradska derbija", istaknuo je. 

Foto: Fena / Ni prošli se nije ohladio, a novi derbi je tu 
Kopirati
Drag cursor here to close