Gradski derbi

Velež uoči derbija: Ne brinu više o stvarima koje ne mogu promijeniti

Kada je obavljen ždrijeb i kada je krenula sezona, nitko nije očekivao da će se dva mostarska kluba, Velež i Zrinjski, u vrlo kratkom roku sastati dva puta. Točno u razmaku od mjesec dana.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2021. u 12:50 F.I. | Dnevni list

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvu utakmicu nakon službene potvrde kazni zbog prekinute utakmice s Borcem i događaja na njoj te poslije nje, Velež će odigrati – protiv Zrinjskog. U proteklom je periodu za Rođene bilo dosta toga teškog za svariti, ali sada su fokusirani na ono pozitivno.

Kada je obavljen ždrijeb i kada je krenula sezona, nitko nije očekivao da će se dva mostarska kluba, Velež i Zrinjski, u vrlo kratkom roku sastati dva puta. Točno u razmaku od mjesec dana.

Naravno, neke stvari su izdogađale pa je taj susret drugog kola prolongiran za 15. rujna, a onda je 15. listopad došao vrlo brzo.

I opet su se stvari mijenjale u tih mjesec dana pa smo imali prekinutu utakmicu Velež – Borac pa kazne koje su došle nakon nje. U jednom trenutku se činilo kako bi Velež Zrinjski mogao ugostiti u nekom drugom gradu, ali je Žalbena komisija kaznu suspenzije stadiona zamijenila igranjem pred praznim tribinama. Tako ćemo gradski derbi, nakon tri iz prošle pandemijske sezone, opet imati bez gledatelja.

Nadali su u taboru Rođenih da će ta ista komisija vratiti tri oduzeta boda, tri boda s kojima ne bi bili tako daleko od trećeg mjesta ali se to nije dogodilo. Što znači da će se ekipa Feđe Dudića morati pošteno naraditi kako bi nadoknadila taj minus, što u ovakvoj ligi kakvu imamo ove sezone neće biti nimalo lako.

U petak slijedi prvo iskušenje, Zrinjski koji je od prošle utakmice protiv Veleža uzeo devet od mogućih 12 bodova. Sigurno ne dobra vijest za Rođene, ali dobrih vijesti ipak ima – jer u kombinacije se vratio Samir Radovac koji se nakon Borca oporavljao od prevelikog umora, stresa.

U jednom je trenutku izgledalo kako je cijela polusezona pod upitnikom, međutim, on se vratio treninzima. Oporavio se i Dženan Zajmović, tek u ovom mini ciklusu, Dudić nije mogao računati na mlade reprezentativce Salčina, Kačevandu i Zubanovića, ali slična situacija je bila i u protivničkom taboru.

  • Proteklih nekoliko dana radili smo u Konjicu na stadionu Igmana, imali smo dobro uvjete za rad. Svi igrači osim trojice pozvanih u mladu reprezentaciju bili tu na raspolaganju što je svakako jako važno. Nakon svega što se događalo, Radovac je tu ponovo s nama, odradio je četiri treninga i vrlo vjerojatno će biti u konkurenciji za derbi. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo, ne pričamo previše o stvarima koje ne možemo promijeniti, na nama je da brinemo o onome što je do nas, reći će kratko Dudić koji je u Konjicu ekipu zadržao do srijede.
  • Slično razmišlja i Samir Radovac, super važna karika, u igri Rođenih. On želi što prije moguće uhvatiti pravi ritam.
  • Drago mi je što sam se vratio i počeo trenirati s ekipom. Nedostajalo mi je da se družim s igračima, da igram… Nadam se da ću se što prije vratiti u pravi ritam, rekao je radišni veznjak.
  • Derbi je na rasporedu u petak, nepoznanica nema, ekipe se dobro poznaju. Prva utakmica nije ponudila niša spektakularno, bilo je očekivano tvrdo, bez puno velikih prilika. Sigurno je da nešto novo teško možemo očekivati ni u petak, ali vidjet ćemo.
Kopirati
Drag cursor here to close