Bundesliga

Drama i neizvjesnost u Njemačkoj uoči posljednjeg kola

Drame neće nedostajati ni na začelju ljestvice, gdje se treba odlučiti koja momčad napušta elitno društvo uz već otprije otpisani Greuther Fürth, a koja će u dodatne kvalifikacije.
Sport / Nogomet | 12. 05. 2022. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je na rasporedu posljednje, 34. kolo njemačkog nogometnog prvenstva koje obećava puno drame i neizvjesnosti.

Iako se prvak već zna, jer je deseti uzastopni naslov već odavno osigurao Bayern, a isto tako poznati su drugoplasirani (Borussia Dortmund) i trećeplasirani (Bayer Leverkusen), u posljednjem kolu vodit će se borba za četvrtu poziciju, posljednju koja vodi u Ligu prvaka, javlja HRT.

Drame neće nedostajati ni na začelju ljestvice, gdje se treba odlučiti koja momčad napušta elitno društvo uz već otprije otpisani Greuther Fürth, a koja će u dodatne kvalifikacije. Hertha, Stuttgart i Bielefeld su klubovi na koje se to odnosi.

Četvrtu poziciju drži RB Leipzig s dva boda više od petoplasiranog Freiburga. Leipzig u subotu gostuje kod pretposljednje 17. Arminije koja se bori za ostanak u Bundesligi i mora pobijediti kako bi ostala u igri za doigravanje za ostanak u društvu najboljih.

Pobjeda gostiju iz Bielefelda svakako bi bila iznenađenje jer je teško za očekivati da će Leipzig propustiti priliku za plasmanom u Ligu prvaka.

Pred Freiburgom je pak gostovanje u Leverkusenu kod trećeplasiranog Bayera, i samo ga pobjeda uz kiks Leipziga vodi u najjače klupsko natjecanje. Freiburg i Leipzig će se sučeliti međusobno i 21. svibnja u Berlinu u finalu Njemačkog kupa.

U Dortmundu će se u dvoboju protiv Herthe Erling Haaland oprostiti od domaćih navijača u svom posljednjem nastupu za Borussiju nakon potpisa za Manchester City.

Sjajni norveški napadač za Borussiju je zabio 85 golova u 88 utakmica u svim natjecanjima. Uz Haalanda, klub iz Dortmunda napustit će i sportski direktor Michael Zorc, nakon 44 godine provedene u Borussiji u kojoj je ostvario uspješnu karijeru i kao igrač i kao dužnosnik.

Posljednje, 34. kolo, 14. svibnja (15.30):

ARMINIA - RB LEIPZIG
AUGSBURG - GREUTHER FÜRTH
BAYER L. - FREIBURG
BORUSSIA M. - HOFFENHEIM
BORUSSIA D. - HERTHA
MAINZ - EINTRACHT
STUTTGART - KÖLN
UNION BERLIN - BOCHUM
WOLFSBURG - BAYERN

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close