Weston McKennie

Došao iz Bundeslige: Juventus doveo treće ovoljetno pojačanje

Posudba američkog veznjaka koštat će Juve tri i pol milijuna eura, a za godinu dana Bianconeri će isplatiti još 18 milijuna „Rudarima“ za njegove usluge, ukoliko ga trajno otkupe.
Sport / Nogomet | 30. 08. 2020. u 09:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: The Athletic / Weston McKennie prešao je u Juventus

Juventus je na svojim službenim stranicama objavio ime novog pojačanja.

Njihov novi igrač postao je Weston McKennie, 22-godišnji nogometaš koji je stigao iz Schalkea na posudbu uz obvezu otkupa iduće sezone, pod uvjetom da Stara dama izbori Ligu prvaka (što je poprilično izvjesno).

Spomenuta posudba američkog veznjaka iznosi tri i pol milijuna eura, a za godinu dana Bianconeri će isplatiti još 18 milijuna „Rudarima“ za njegove usluge.

Na to sve idu i bonusi, maksimalno do sedam milijuna eura, što znači da bi njemački prvoligaš mogao zaraditi 28 i pol milijuna eura na McKennieju.

Nakon Arthura koji je stigao iz Barcelone te mladog Felixa Correije iz omladinskog pogona Manchester Citya, McKennie je treće pojačanje talijanskog prvaka ovog ljeta.

Iz Schalkeovog kuta, ovo je peti najveći izlazni transfer – ukoliko se ispune svi bonusi – dok je ovo drugi najskuplji izlazni transfer iz Bundeslige ovog ljeta, a najskuplji je bio prijelaz Time Wernera iz redova RB Leipziga u Chelsea.

Kopirati
Drag cursor here to close