Novi čovjek na klupi

Dorival Junior preuzeo Brazil

Novi brazilski izbornik se trenerskim poslom bavi od 2002. godine i do sada je radio jedino u brazilskim klubovima.
Sport / Nogomet | 08. 01. 2024. u 00:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni tepih je bio spreman za Talijana Carla Ancelottija. Čak se govorilo o tome kako će ovaj čuveni trener preuzeti Brazil po završetku sezonu u Madridu. Fernando Diniz je imenovan prošle godine kao privremeni izbor, njegov ugovor je trebao trajati do lipnja. Međutim, Diniz je otišao nakon 184 dana ostavivši iza sebe Brazil koji je osvojio sedam bodova iz šest susreta u kvalifikacijama za SP.

Pod vodstvom Diniza Seleçao je odigrao devet utakmica upisavši čak pet poraza uz tri pobjede i remi. Rastanak je bio neminovan. Međutim, problem se pojavio nakon što je priča oko Ancelottija propala. Čelnici Brazilskog nogometnog saveza su se okrenulo domaćem stručnjaku, 61-godišnjem Dorival Junioru koji je od travnja prošle godine vodio Sao Paulo. Klub ga isprva nije želio pustiti, međutim CBF je pristao isplatiti odštetu, nagađa se oko 800.000 eura, nakon čega je postignut dogovor.

"To je ostvarenje sna, koji je bio moguć samo zato što sam dobio priznanje za rad obavljen u Sao Paulu. Zato vam moram zahvaliti što ste bili dio ovog važnog razdoblja obnove. Također, bih želio zahvaliti navijačima za svu njihovu ljubav i podršku," kazao je Dorival Junior za klupsku stranicu. Novi brazilski izbornik se trenerskim poslom bavi od 2002. godine i do sada je radio jedino u brazilskim klubovima. Najveći uspjeh ostvario je na klupi Flamenga s kojim je 2022. osvojio Copa Libertadores, te brazilski Kup. Vodio je i Cruzeiro, Vasco da Gamu, Internacional, Athletico Paranaense...

Kopirati
Drag cursor here to close