Mi ćemo se načekati

Dok se hvalimo hibridnim terenima koje još nismo ni vidjeli, u Srbiji "niču" najmoderniji stadioni

Riječ je o modernom zdanju čiji je kapacitet 8136 mjesta, a prema pisanju srbijanskih medija, uloženo je oko 20 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 24. 02. 2023. u 12:45 B.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok je postavljanje hibridnih terena u Bosni i Hercegovini "megalomanski" projekt čiji se završetak radova ne nazire, u susjednoj Srbiji potpuna izgradnja novih stadiona nije nikakvo iznenađenje.

Hibridne terene, nakon "duge i teške" dobili su samo Velež i Borac, dok se Sloboda, Tuzla City, Sarajevo te Zrinjski (gdje su radovi počeli najkasnije) nadaju kako će se u skorije vrijeme vratiti u svoj "dom".

Foto: Bljesak.info / Radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom

Ovih dana možemo posvjedočiti novoj "ljepotici" u Srbiji, točnije u Leskovcu, stadion koji je praktično završen, a već je dobio i nadimak Leskovački Old Trafford.

Stadion u Leskovcu ispunjava sve UEFA-ine uvjete, na njemu će se moći igrati i međunarodne utakmice, a zanimljivo, na stadionu će utakmice igrati i GFK Dubočica, inače klub koji se natječe u trećoj srpskoj ligi – Istok, dok je bh. premijerligašima neuvjetan dom.

Riječ je o modernom zdanju čiji je kapacitet 8136 mjesta, a prema pisanju srbijanskih medija, uloženo je oko 20 milijuna eura.

Dok se u Bosni i Hercegovini klubovi i dalje ponose "najboljim travnjacima" - a to ne znamo jer započeti projekti uopće nisu završeni, niti se zna kad će biti završeni - u Srbiji se, pored stadiona u Leskovcu završavaju objekti u Zaječaru i Loznici, a također, najavljena je izgradnja nacionalnog stadiona.

Foto: Bljesak.info / Radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom

Nadležni u Srbiji iznašli su sredstva, te su shvatili kako je ulaganje u infrastrukturu zapravo ulaganje u sportsku kvalitetu, a hoće li to shvatiti nadležni u BiH, sudeći po dosad viđenom, možda nikada nećemo doznati.

Kopirati
Drag cursor here to close