Nemile scene

Disciplinska sutra o incidentu u Trebinju: Moguće i suspenzije

Sport / Nogomet | 17. 10. 2022. u 13:27 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Incidenti u Trebinju

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH raspravljat će o incidentu u Trebinju, kada su u tučnjavi sudjelovali igrači i treneri Zrinjskog i Leotara, uključujući prvog trenera Sergeja Jakirovića.

Kako piše Mondo, sjednice će se održati u utorak i srijedu, nakon čega će biti objavljene kazne za sudionike.

Isti izvor piše da kazne mogu ići od novčanih do zabrana obavljanja funkcija, pa čak i isključenja iz nogometne organizacije.

Disciplinskim pravilnikom NSBIH u članu 53., koji se odnosi na napad sportskog radnika, navodi se da "sportski radnik, koji fizički napadne igrača, sportskog radnika svoga ili protivničkog kluba ili gledatelja, bit će kažnjen zabranom vršenja funkcije od šest mjeseci do godinu dana i novčanom kaznom od 500 KM do 1.000 KM", a ukoliko se kvalificira kao teži prekršaj sportski radnik će biti kažnjen isključenjem iz nogometne organizacije i novčanom kaznom od 1.000 KM do 3.000 KM, prenosi Mondo.

Video: Incidenti u Trebinju

Članovi Disciplinske komisije NS BIH razmatrat će i postojanje eventualnih prekršaja iz člana 51. koji se tiču napada igrača na sportskog radnika, a gotovo sigurno dio odgovornosti će snositi i FK Leotar zbog loše organizacije utakmice.

Video: SPORT CENTAR #5 | SERGEJ JAKIROVIĆ, TRENER KOJI JE IZDOMINIRAO LIGOM
Kopirati
Drag cursor here to close