Uključeni i navijači

Dinamo izabrao Izvršni i Nadzorni odbor

Ključna točka dnevnog reda bila je izbor IO-a i NO-a. Navijači, odnosno povjerenici, tražili su četiri člana u IO-u te dva u NO-u. Kad je ta točka došla na dnevni red, povjerenici su zatražili stanku od deset minuta.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2023. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo je na Maksimiru danas održao toliko očekivanu skupštinu kluba, na kojoj su odabrani novi Izvršni i Nadzorni odbor kluba, koji nisu postojali mjesecima. Na skupštini nije bilo Damira Zorića i njegovih "mamićevaca", a trojica njegovih ljudi pretrčala su na stranu Mirka Barišića i omogućila mu da ima kvorum, piše Index.hr.

U Dinamovom IO-u tako će biti Mirko Barišić, Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Damir Najmenik, Ivan Nauković (predstavnik navijača), Milivoj Novak, Dubravko Skender (predstavnik navijača), Ante Todorić, Heinz Truskaller, Janko Gogolja i Dragutin Kamenski. U Nadzornom odboru su Ognjen Naglić, Zdravko Kačić i Saša Pavličić-Bekić kao predstavnik navijača.

Verificirani povjerenici

Glavno pitanje na skupštini bilo je hoće li biti kvoruma. Na početku sjednice predsjednica Uprave Vlatka Peras pročitala je imena osam povjerenika koji su učlanili najviše članova i oni su nakon prozivke pozvani u dvoranu, čime je ustanovljeno da su prisutna 43 člana skupštine, što je bilo dovoljno za kvorum.

Ključna točka dnevnog reda bila je izbor IO-a i NO-a. Navijači, odnosno povjerenici, tražili su četiri člana u IO-u te dva u NO-u. Kad je ta točka došla na dnevni red, povjerenici su zatražili stanku od deset minuta.

Kad su se skupštinari vratili, Barišić je objavio da ostaje pri prijedlogu od dva predstavnika navijača u IO-u te jednog u NO-u. Navijači za kvote nisu glasali (35 za, 7 protiv, jedan suzdržani), ali su podržali prijedlog novih članova IO-a i NO-a te su ta tijela konačno izabrana.

Navijači: Mi smo riječ održali

"Mi smo dali svoj prijedlog 4 + 2, predsjednik svoj i mislim da smo pokazali dobru volju. Doprinijeli smo tome da klub krene dalje. Mi se borimo za novi statut koji je radna grupa napravila i želimo da bude takav da se više nikad ne dogodi blokada kluba kao što je bila sad.

Nisu bitni pojedinci, bitan je samo Dinamo koji mora biti transparentniji i otvoreniji navijačima. Kao udruga građana moramo biti bolji po tom pitanju i nadam se da ovo o statutu što smo čuli nisu bile prazne riječi.

Mi smo pokazali dobru volju. Nama je Dinamo svetinja i to nije parola, nego istina. Nadam se da će i predsjednik i svi rukovodeći u klubu održati svoju riječ jer mi svoju jesmo", rekao je povjerenik i predstavnik navijača Domagoj Novosel, koji se obratio skupštinarima nakon skupštine.

Kopirati
Drag cursor here to close