Šimić, Tomačić, Podnar

Dinamo predstavio nove članove uprave

Klub je predstavio i trojicu novih članova: gospoda Dario Šimić, Danijel Tomačić i Darko Podnar. Članovi novoformirane klupske vlade u dosadašnjoj su karijeri uspješno spajali poslovni i sportski svijet...
Sport / Nogomet | 24. 03. 2023. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je nedavno Skupština GNK Dinamo, na kojoj se trebalo odlučivati o ljudima koji će u budućnosti voditi klub, raspuštena zbog nedostatka kvoruma, klub iz Maksimirske predstavio je nove ljude u Upravi. Od prije je bilo poznato kako će na čelu kluba, kad je Uprava GNK Dinamo u pitanju, i dalje biti kao predsjednica Vlatku Peras.

Klub je predstavio i trojicu novih članova: gospoda Dario Šimić, Danijel Tomačić i Darko Podnar. Članovi novoformirane klupske vlade u dosadašnjoj su karijeri uspješno spajali poslovni i sportski svijet i svoja će iskustva i ideje kanalizirati u zajedničku energiju s ciljem snažnoga Dinama na svim razinama, objavio je Dinamo na svojim internetskim stranicama.

Dario Šimić je, dakako, nekadašnji proslavljeni maksimirski nogometaš, Dinamovo dijete, kapetan plavih i u doba dok su igrali i u Ligi prvaka, bivši reprezentativac sa 100 utakmica u nacionalnom dresu... Nakon igračke je karijere pokrenuo udrugu Nogometni sindikat te je radio kao skaut nekadašnjega europskog prvaka Milana. U ljeto 2010. godine nakratko se vratio u Dinamo gdje je i završio karijeru. Koliko su sad osjećaji drukčiji, sad je u bitno različitoj ulozi?

"Uvijek su zahtjevni izazovi u Dinamu. Mogu reći da sam se za ovu ulogu spremao i ovih 13 godina nakon igračke karijere, i poslovno i nogometno. Tu je, dakako, i snažna emocija, ali i odgovornost. Ja sam dijete ovog kluba, rođen u ovom gradu. Štoviše, rodio sam se 12. studenog 1975. godine, a tata me već 13. studenog učlanio u Dinamo. San mi se ostvario dolaskom u Dinamo 1987. Tada su me vodili treneri Zdenko Kobešćak i Fahrija Dautbegović. Kasnije sam baš kod trenera Kobešćaka debitirao za prvu momčad sa samo 16 godina. Otišao sam nakon 12 godina u jednom od najvećih Dinamovih transfera, potpisao za Inter. Kasnije je put bio šarolik i raznolik, ali drago mi je da sam se vratio."

Novo ime u klupskoj Upravi je i Danijel Tomačić, direktor Lana grupe, jednog od vodećih Dinamovih sponzora. Nakon igračke je karijere bio savezni sudac, savezni instruktor, delegat na utakmicama 1. NL, povjerenik za suđenje, djelatnik županijskog nogometnog Saveza, član desetak različitih komisija, član Uprave NK Karlovac 1919.

Darko Podnar najmlađi je od trojice novih članova, Zagrepčanin rođen 24. siječnja 1980. godine. U Dinamo je došao s backgroundom uspješnoga sportskog djelatnika pri čemu se posebno ističe opus u NK Istra 1961. Kao rođeni Zagrepčanin nikad nije krio da je veliki Dinamov navijač.

Kopirati
Drag cursor here to close