Novo priznanje

Dinamo među 10 najboljih

Međunarodni centar za sportske studije objavio je listu Top 10 klubova s najpozitivnijom neto potrošnjom na transfere, a među njima je i Dinamo.
Sport / Nogomet | 22. 02. 2024. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni centar za sportske studije (CIES) objavio je listu Top 10 klubova s najpozitivnijom neto potrošnjom na transfere.

Riječ je o cifri koja se dobije oduzimanjem novca uprihođenog od transfera i novca potrošenog na transfere.

U brojku su uključeni i bonusi od transfera, dok cifre koje su išle u ruke menadžera nisu uračunate, prenose Sportske novosti

U cijenjenom društvu europskih velikana poznatih po svojim izvanrednim transfer politikama našao se i Dinamo Zagreb! Modri su zaključili ljestvicu na desetom mjestu s 253 milijuna eura konačnog profita od transfera.

Fantastičan je to uspjeh zagrebačkog kluba koji je u posljednjem desetljeću izdao neke od najvećih hrvatskih igrača i pritom ostvario značajnu financijsku dobit.

Ljestvicu, očekivano, predvodi lisabonska Benfica sa 732 milijuna eura u plusu. Na drugom je mjestu Ajax s 434 milijuna eura profita, a slijede ga redom Monaco (421), RB Salzburg (405), Sporting (380), LOSC Lille (349), Porto (322), PSV (270), Lyon (267) i naravno Dinamo.

Kopirati
Drag cursor here to close