Liga prvaka

Dinamo je deset mjeseci bez poraza na Maksimiru, stiže AC Milan

Pred nogometašima Dinama večeras od 21 sat je ključna utakmica u grupnom dijelu Lige prvaka. Na rasprodani Maksimir dolazi Milan, prvak Italije.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2022. u 12:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo nakon četiri odigrana kola ima isti broj bodova kao Milan, a večerašnja utakmica mogla bi odrediti ostatak Dinamove sezone.

Modri su na otvaranju šokirali Chelsea, a zatim su s 3:1 poraženi od večerašnjeg protivnika. Nakon dva teška izazova slijedio je ravnopravan suparnik, austrijski RB Salzburg, Dinamo se nadao bodovima, ali od šest mogućih, Zagrepčani su uzeli samo jedan i to na Maksimiru.

Večeras Modri mogu do europskog proljeća, pobjeda nad Milanom i poraz Salzburga kod kuće od Chelseaja donio bi Dinamu sigurno treće mjesto i Europa ligu, javlja HRT.

Ipak, na putu im stoji talijanski velikan, momčad Stefana Piolija nakon dva poraza od Chelseaja, gdje su primili pet golova, a niti jednom nisu zabili, želi večeras srušiti Dinamo kako bi se vratila u utrku za osminu finala Lige prvaka.

Iza Dinama stoji rasprodan Maksimir, a značajan je podatak da kod kuće Modri nisu izgubili od prosinca prošle godine, kada ih je dobio Hajduk.

Trener Ante Čačić se nakon derbija sa Splićanima u domaćem prvenstvu, vraća na 'europske' postavke, pa ćemo večeras najvjerojatnije gledati Dinamo u 3-5-2 formaciji, dok bi trener Milana trebao igrati u 4-2-3-1 sustavu.

Pioli je ostao bez glavnog vratara Maignana, na golu bi trebao biti Rumunj Tatarusanu, izvan stroja su i Zlatan Ibrahimović, Davide Calabrija, te Alexis Saelemaekers, dok je Fikayo Tomori otpao zbog crvenog kartona.

Mogući sastavi

DINAMO (3-5-2): Livaković - Ristovski, J. Šutalo, Perić - Moharrami, Ademi, Mišić, Ivanušec, Ljubičić - Oršić, Petković

MILAN (4-2-3-1): Tatarusanu, Kalulu, Kjaer, Gabbia, Theo Hernandez, Tonali, Bennacer, Rebić, De Ketelaere, Leao, Giroud.

       
Tablice omogućuje Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close