Prva HNL

Dinamo i Hajduk uvjerljivi protiv Osijeka i Rijeke

U posljednjem susretu 34. kola Prve HNL Dinamo je u Zagrebu svladao Osijek 3-0 (1-0). Dinamo ima četiri boda više od Hajduka i blizu je obrane naslova prvaka.
Sport / Nogomet | 08. 05. 2022. u 23:36 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strijelci na maksimirskom stadionu bili su Mislav Oršić u 34., Dario Špikić u 60. i Luka Menalo u 81. minuti, a treba reći kako je gostujući sastav iz Osijeka cijelo drugo poluvrijeme odigrao s igračem manje (isključenje Čeberka).

U 34. minuti Petković je odlično uposlio Oršića koji je 'polomio' polovicu osječke obrane te je lakoćom pogodio suparničku mrežu za Dinamovo vodstvo 1-0. Bio je to Oršićev trinaesti prvenstveni pogodak ove sezone.

Nakon točno sat vremena igre Oršić i Bočkaj su probili lijevu stranu, a ubačenu loptu Špikić je pospremio u mrežu za 2-0.

Petković je u 81. minuti još jednom asistirao, a strijelac za 3-0 je bio Menalo. Mogao je Dinamo zabiti još golova, ali je Ivušić spriječio mnogo teži poraz svoje momčadi.

Ovim porazom Osijek je izgubio svaku šansu za dolazak na tron ljestvice, dok matematički još uvijek može biti drugi (četiri boda manje od Hajduka).

Dinamo do obrane naslova može doći u idućem, pretposljednjem kolu, kada gostuje na Šubićevcu. Ako pobijedi Šibenik rezultatski će nevažna postati utakmica zadnjeg kola u Zagrebu između Dinama i Hajduka. 

Nogometaši Hajduka pobijedili su na Rujevici Rijeku s 3-0 (3-0) u ogledu 34. kola Prve HNL.

Jadranski derbi odlučen je nakon prvog poluvremena. Uvodna dva pogotka dao je prvi strijelac lige Marko Livaja, u 13. minuti iz jedanaesterca te u 37. minuti. Vrlo brzo nakon toga i Dino Mikanović je bio zaslužan što se treći put u prvom dijelu tresla domaća mreža.

U 10. minuti udarac Krovinovića je rukom blokirao Krešić, a glavni sudac Dario Bel je nakon pregledavanje snimke pokazao na bijelu točke. Miran i precizan je bio Marko Livaja za vodstvo Hajduka.

U 37. minuti ponovno je strijelac Livaja koji je precizno i lijepo naciljao s petnaest metara za 2-0, dok je grogirana Rijeka dodatno uzdrmana u 41. minuti kada je Mikanović postigao pogodak za 3-0. Bio je to i konačni rezultat.

Splićani u 35. kolu igraju na Poljudu protiv Istre 1961.

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close