Devet pogodaka u ljepotici kola

Posljednje kolo engleskog nogometnog prvenstva otkrilo je i ime posljednjeg putnika u niži rang natjecanja, a to je Swansea City.
Sport / Nogomet | 13. 05. 2018. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U 'najluđoj' utakmici kola u Engleskoj Tottenham je pobijedio Leicester City 5:4.

Gosti su vodili 3:1, no Tottenham je okrenuo rezultat u vodstvo 4:3. Gosti su potom izjednačili, a Harry Kane u 77. zabio za konačnih 5:4.

Strijelci za londonski sastav bili su Kane (7, 77), Lamela (49, 61) i Fucks (54-ag), dok su golove za goste zabili Vardy (4, 74), Mahrez (16), Iheanacho (47).

Posljednje kolo engleskog nogometnog prvenstva otkrilo je i ime posljednjeg putnika u niži rang natjecanja, a to je Swansea City.

Velšani su i prije posljednjega kola imali samo teoretske izglede za spas, a nakon domaćeg poraza 1:2 od također, novog drugoligaša Stoke Cityja, ostali su i bez njih. Swansea Cityju je trebala uvjerljiva pobjeda protiv Stoke Cityja, te uvjerljivi poraz Southamptona protiv prvaka Manchester Cityja. Na koncu se ništa od toga nije dogodilo.

Redsi u LP, City i Salah za povijest

Rekord je oborio i sjajni napadač Liverpoola Mohamed Salah koji je u pobjedi protiv Brighton and Hove Albiona 4:0 postigao 32. pogodak u prvenstvu ove sezone što je novi rekord lige. Salah je do sada dijelio rekord zajedno s Luisom Suarezom, Alanom Shearerom i Cristianom Ronaldom, no sada je sam na vrhu.

Shearer je 31 gol zabio u sezoni 1995./96. u dresu Newcastle Uniteda, Ronaldo u dresu Manchester Uniteda u sezoni 2007./08., dok je Suarez 31 gol zabio za Liverpool u sezoni 2013./14. godine. Salah je ove sezone u svim natjecanjima zabio 44 gola, što je tri gola manje od rekorda Liverpoola u jednoj sezoni koji je 1984. godine postavio Ian Rush.

Kopirati
Drag cursor here to close