Komitet za natjecanja NS/FS BiH

Derbi utakmica ŽF/NK Emina: SFK 2000 Sarajevo - registrirat će se 3:0 u korist Emine

SFK 2000 Sarajevo od 79. minute u igri nije imao ni jednu igračicu rođenu 2005. godine i mlađu, na osnovu čega je Komisija za natjecanja NS/FS BiH utvrdila da su time prekršene propozicije natjecanja.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2022. u 08:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednoglasnom odlukom Komiteta za natjecanja NS/FS BiH, zaostala prvenstvena utakmica 7. kola Premijer ženske lige BiH, odigrana između ŽF/NK Emina i SFK 2000 Sarajevo, odigrana 5.11.2022. godine u Mostaru, registrirat će se službenim rezultatom 3:0 u korist ŽF/NK Emina.

Prema članu 22. Propozicija natjecanja Premijer ženske lige BiH i završnog dijela Kup-a BiH za žene ''U zapisniku sa utakmice moraju se nalaziti najmanje dvije (2) igračice rođene 01.01. 2005. god. ili mlađe, a jedna (1) mora biti sve vrijeme u igri. U suprotnom, klub snosi takmičarske i disciplinske posljedice''.

Ovo pravilo o ''zaštićenom godištu'' uvedeno je u nogomet s krajnjim ciljem da dodatno pomogne razvoju mladih nogometašica u klubovima u BiH, jer im se tako izravno daje prostor za igru i prava prilika da pokažu svoje talente i vrijednosti, navode u priopćenju iz mostarskog kluba.

SFK 2000 Sarajevo od 79. minute u igri nije imao ni jednu igračicu rođenu 2005. godine i mlađu, na osnovu čega je Komisija za natjecanja NS/FS BiH utvrdila da su time prekršene propozicije natjecanja.

Podsjetimo, navedena utakmica je imala karakter derbija prvenstva, te je u tzv. regularnom dijelu završena bez pobjednika, rezultatom 0:0. Upravo se zbog tog neriješenog rezultata stječe dojam da je sarajevski klub ovim prekršajem izravno utjecao i na daljnji tok i ishod same utakmice, jer su Mostarke, nošene podrškom brojnih navijača, bile u velikoj prednosti da ionako na kraju odnesu pobjedu.

ŽF/NK Emina i SFK 2000 Sarajevo na kraju jesenjeg dijela prvenstva nalaze se na vrhu ljestvice Premijer ženske lige BiH sa po 30 bodova. Nogometne majstorice iz Mostara sada nestrpljivo čekaju proljetni dio sezone, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close