Nakon puno preokreta

Der Klassiker opet pripao Bayernu

Opet je tragičar bio Hummels kojeg je nakon udaraca iz ugla lopta pogodila u ruku. VAR je pomogao Felixu Zwayeru, s bijele točke pogađa Lewandowski, bila je to 77. minuta. U tim trenucima crveni karton je zaradio Marco Rose.
Sport / Nogomet | 04. 12. 2021. u 22:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikom derbiju 14. kola Bundeslige Bayern je slavio kod Borussije u Dortmundu s 3:2 i izvojio se na vrhu ljestvice. Sedmi put zaredom Bavarci su se pokazali kao prevelik zalogaj za momčad iz Dortmunda koja i dalje na prvenstvenu pobjedu nad velikim rivalom u prvenstvu čeka od 2018. godine, studenog mjeseca kada je Paco Alcácer zabio za 3:2.

Početak u ovosezonskom Der Klassikeru je bio žestok, za domaće obećavajući. Julian Brandt u petoj je minuti doveo Borussiju u vodstvo na dodavanje Bellinghama. Sjajno se igrač Borussije oslobodio Daviesa i pogodio gornji kut. Četiri minute kasnije uzvratio je Bayern. Müller se izborio za jednu loptu, uposlio Lewandowskog koji je neumoljiv. Nakon toga se igralo u visokom ritmu ali je gol pao tek u finišu prvog dijela. Hummels je nekako čudno reagirao, jedna lopta se neugodno odbila, što koristi Kingsley Coman za vodstvo gostiju na poluvremenu.

Međutim, slično kao na početku utakmice, opet uvodne minute drugog dijela pripadaju Borussiji. Erling Haaland prvi ozbiljniji napad svoje momčadi pretvara u gol. Bilo je prilika na jednoj i drugoj strani, ali je utakmicu odlučio jedanesterac.

Opet je tragičar bio Hummels kojeg je nakon udaraca iz ugla lopta pogodila u ruku. VAR je pomogao Felixu Zwayeru, s bijele točke pogađa Lewandowski, bila je to 77. minuta. U tim trenucima crveni karton je zaradio Marco Rose.

Inače utakmica je bila produžena deset minuta, jer je 66. došlo do jako neugodnog sudara glavama Upamecana i Juliana Brandta koji je zbog ozljede završio na nosilima.

Marin Pongračić je ostao na klupi Borussije, dok je Josip Stanišić izvan sastava Bayerna zbog ozljede. Bayern je ovom pobjedom pobjegao pobjegao drugoplasiranoj Borussiji na četiri boda prednosti.

Nogometaši Hoffenheima slavili su s 3:2 doma protiv Eintrachta i probili se na četvrto mjesto.Hoffenheim je loše započeo utakmicu i Borre je 15. minuti doveo goste u vodstvo, da bi domaćini do 59. minute zabili čak tri gola i osigurali pobjedu. Geiger, Rutter i Samassekou su kreirali preokret.

Bayer je u Leverkusenu potopio Greuther Furth 7:1, Patrick Schick zabio zadnja četiri gola na utakmici.Mainz je kod kuće razbio Wolfsburg s 3:0, Bochum je slavio kod Ausgsburga s 3:2, dok su Arminia i Koeln igrali 1:1.

Kopirati
Drag cursor here to close